Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


“Dr. House” na RTL Televiziji
Prisjetite se svih 177 nastavaka legendarne serije “Dr. House” na RTL Televiziji

“Dr. House” na RTL Televiziji

RTL Televizija nam vraća najomiljenijeg doktora na male ekrane! Svih 177 nastavaka, počevši od 1. sezone, gledatelji RTL-a će moći pratiti od ponedjeljka do četvrtka u kasnim večernjim satima.

Serija Dr. House imala je 8. sezona te je bila jedna od najpopularnijih serija u svijetu posljednjih deset godina i najgledanija u SAD-u 2007./2008.


Vrhunski dijagnostičar i genij, ali i cinik i nekonformist, Gregory House (Hugh Laurie), M.D. vodi tim dijagnostičara u Princeton-Plainsboro bolnici u New Jerseyu. On zajedno sa svojim timom liječnika otkiva od čega pacijenti boluju. Rutinske slučajeve odbija te traži one koji ga mogu zainteresirati i navesti na razmišljanje. Premda u većini slučajeva dr. House riskira pacijentov život koristeći se nekonvencijalnim metodama, na koncu se njegova teorija pokaže ispravnom.

Da bi došli do ispravne dijagnoze, dr. House i njegov tim traže razloge bolesti i eliminiraju pojedine teorije te se suočavaju s raznim problemima pri dijagnosticiranju poput neiskrenosti pacijenata pa tim nerijetko mora uložiti ogroman napor da bi se doznala prava istina i donijela ispravna dijagnoza.

Nekonvencionalan doktor, House je svadljiv i grintav te pacijente gleda isključivo kao slučajeve čije je odgonetanje velik izazov njegovom intelektu. Također je i ovisnik o tabletama protiv bolova. Ovaj šef Odjela za dijagnostiku zbog svojih osebujnih metoda i inteligencije sliči Sherlocku Holmesu, te autor serije ne krije da je lik Housa stvorio imajući Holmesa u vidu.

Ekcentrični genij, konzument droga, tj. lijekova i ovisnik, odbija rješavati slučajeve koje smatra dosadnima, radi psihološku analizu klijenata, tj. pacijenata, izruguje se ljudskim manama i slabostima, kritizira društvo zbog nedostatka zdravog razuma i logike, broj stana u kojem živi House odgovara broju Holmesove kuće, prijateljstvo s dobrim i vjernim Wilsonom odgovara onome Holmesa i dr. Watsona, čovjek koji je ranio Housea nosi ime kao i najveći Holmesov neprijatelj (Moriarty), pa čak i ime House dolazi od Holmes (čitaj: homes) te znači isto.

Uz dr. Housea seriju čine i ostali fantastični likovi: James Wilson (Robert Sean Leonard), Houseov najbolji prijatelj, osoba od povjerenja i šef odjela za onkologiju, zatim Allison Cameron (Jennifer Morrison), liječnica odjela za dijagnostiku, lijepa doktorica Remy Hadley (Olivia Wilde), liječnici Lawrence Kutner (Kal Penn), Chris Taub (Peter Jacobson), Robert Chase (Jesse Spencer), Eric Foreman (Omar Epps) te ravnateljica bolnice Lisa Cuddy (Lisa Edelstein).

Zahvaljujući ulozi dr. Housea Hugh Laurie je postao planetarna zvijezda, premda je i ranije glumio u kultnim humorističnim serijama „Crna Guja“ i „Jeeves i Wooster. “Dr. House” je osvojio sva važna televizijska priznanja - od Emmya, Zlatnog globusa, Peabody Awarda, People’s Choice Award, Screen Actors Guild Award do Writers Guild of America Awarda. Hugh Laurie je za najbolju glavnu ulogu bio šest puta nominiran za nagradu Emmy, u kategoriji najbolje serije “Dr. House“ je nominiran četiri puta, autor David Shore osvojio je jedan Emmy, a jedan je pripao redatelju Gregu Yaitanesu. Za nagradu Zlatni globus serija je nominirana četiri puta, od čega je osvojila dvije nagrade, Hugh Laurie je bio nominiran šest puta, od čega je pobjedu odnio dva puta.

„Dr. House“ se počinje prikazivati na RTL Televiziji u ponedjeljak 28. srpnja!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala