Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sprema se biografska drama o omiljenim fantasy piscima
"Tolkien & Lewis" je naslov filma o prijateljstvu i rivalstvu pisaca J. R. R. Tolkiena i C. S. Lewisa

Sprema se biografska drama o omiljenim fantasy piscima

Obožavatelje fantasy žanra, bilo da im je draža knjiga ili film, obradovat će fantastična poslastica jer se sprema biografska drama zasnovana na prijateljstvu J. R. R. Tolkiena i C. S. Lewisa. Književnim serijalima Gospodar prstenova i Hobit, odnosno Kronike iz Narnije, obojica su postavila kamen temeljac danas široko popularnog žanra, a njihova djela su zaživjela u svim dostupnim medijima i među svim uzrastima. 

Film naslova Tolkien & Lewis istraživat će dva prijatelja koja su imala dubok utisak jedan na drugog, kako se njihovo prijateljstvo razvijalo, a u konačnici i blisko prijateljstvo koje se raspalo. Kako  su obojica bili pobožni kršćani i to će tvoriti jedan aspekt njihova odnosa prikazanog u filmu, s naglaskom na Tolkienov utjecaj u preobraćenju Lewisa na kršćanstvo. No, biografski film zadire i u strahove Tolkiena, ali i podršku i poticaj koji je ovaj imao od Lewisa u završavanju serije romana "Gospodar prstenova".
 
U britanskoj produkciji, film "Tolkien & Lewis" je dobio pozamašnih 18 milijuna dolara budžeta, a potencijalni datum izlaska filma u kina,
 
Sama radnja filma Tolkien & Lewis odvijat će se početkom 2. svjetskog rata, kada se Tolkien bori s bolnim sjećanjima na posljednji svjetski rat. To je trenutak i kada se odnos dvojice autora pogoršava zbog Lewisovih vjerskih uvjerenja. 
 
Iako je više informacija vezano uz ovaj film, moglo bi se dogoditi da će na području biografskih uradaka "Tolkien & Lewis" imati i rivala. Pod imenom Tolkien, ova druga biografija bi se trebala usredotočiti na Tolkienov život tijekom 1. svjetskog rata i na njegove profesorske godine. Ovaj biografski film je najavljen još prošle godine, a nikakvi produkcijski detalji još nisu objavljeni.
 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala