Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otvoren Međunarodni program 61. Pulskog filmskog festivala
'Jimmyjeva dvorana' Kena Loacha otvorila je ovogodišnji međunarodni program

Otvoren Međunarodni program 61. Pulskog filmskog festivala

Foto: Pula Film Festival

Na Kaštelu je u subotu navečer započeo 61. Pulski filmski festival. Filmu Jimmyjeva dvorana redatelja Kena Loacha pripala je čast otvoriti ovogodišnji međunarodni program u kojem će se prikazati sveukupno 45 filmova, a od kojih je 17 u natjecateljskom programu. Projekcije filmova iz međunarodne konkurencije na Kaštelu već su tradicionalno festivalsko zagrijavanje za odlazak filmova u Arenu i na druge festivalske lokacije.

Osim filmova ove će godine Festival posjetiti i aktivno sudjelovati u njegovim programima brojna poznata filmska imena od kojih izdvajamo tek neka. Iz Mađarske nam s filmom Slobodni pad dolazi proslavljeni Gyorgy Palfi, redatelj koji je genijalno nepredvidiv, a mnogi još i danas ne mogu zaboraviti njegov prvijenac Taxidermiu. Mike Cahill nakon što je Ishodištem (I Origins) otvorio ovogodišnje Karlove Vare predstavit će se i hrvatskoj publici, baš kao i Fridrik Thor Fridriksson, jedan od najvažnijih filmskih autora sjeverne Europe. Riječ je o kompletnom filmašu koji se okušao u brojnim vidovima filmske umjetnosti. Fridriksson je ujedno i član ovogodišnjeg ocjenjivačkog suda Međunarodnog programa kojeg još čine kritičar Varietyja Leo Barraclough te hrvatski redatelj Stanislav Tomić. Fridrikssonu je i posvećana ovogodišnja retrospektiva.

Jessica Hausner, jedna od najznačajnijih austrijskih redateljica posljednjeg desetljeća u Puli će predstaviti svoj posljednji film, Luda ljubav koji je premijeru imao na ovogodišnjem Cannesu. A u goste nam dolazi i Roger Michell, široj publici prije svega poznat kao redatelj globalnoga hita Notting Hill. Michell ima novi šarmantan, pametan i krajnje životan film, Vikend, a zanimljivo je kako je za njega scenarij pisao Hanif Kureishi. Ambiciozne i potresne Mostove Sarajeva predstavit će producenti Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović, krajnje estetiziranu finsku Betonsku noć glavni glumac Jari Virman, a intrigantnu Vječnu ljubav glumica Pollyana McIntosh i producent Conor Barry. Iz Bugarske u Pulu stižu redatelj Milko Lazarov i producentica Veselka Kiryakova s filmom Otuđenje koji je dobio niz nagrada na prošlogodišnjoj Mostri i u Krakowu, a ponajbolji slovenski film posljednjih godina, Razredni neprijatelj, pulskoj će publici predstaviti redatelj Rok Biček.

Cjelokupni program ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala provjerite na službenim stranicama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala