Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top 5 brazilskih filmova
Brazil, zemlja velikih socijalnih razlika i prirodne raznolikosti, idealan je prostor za predočavanje velikog raspona ljudskih sudbina

Top 5 brazilskih filmova

Živa brazilska kinematografija ne preza od nikojeg filmskog žanra, a u bezbrojnom izboru među akcijskim, kriminalističkim ili dramskim ostvarenjima izabrali smo one priče koje nikako ne smijete propustiti. 

1. Božji grad (2002.), Fernando Meirlles

Film istražuje život u jednoj od najopasnijih četvrti Rio de Janeira imena Božji grad, a radnja se odvija kroz tri desetljeća od '60-ih do kraja '80-ih godina. Kroz priču o dvojici dječaka, koji su izabrali dva jako različita životna puta, oslikava jedno nasilno okruženje. 

2. Elitna postrojba (2007.), Jose Padilha

Film o specijalnoj policiji u Rio de Janeiru, prikazuje okrutnu stvarnost opasnih četvrti i favela koje su prepune nasilja. Film, koji je baziran na istoimenoj knjizi Andréa Batiste, je osvojio Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2008. godine. 

3. Central do Brasil (1998.), Walter Salles

Neobično prijateljstvo između dječaka i školske učiteljice se rascvjeta nakon što dječakova majka pogiba u nesreći. Dirljivu dramu o razvoju prijateljstva između dječaka i sredovječne žene Walter Salles je ekranizirao prema vlastitoj priči, a film je nagrađen Zlatnim globusom 1999. i Zlatnim medvjedom 1998. godine.

4. Casa de Areia (2005.), Andrucha Waddington

Drama o sazrijevanju jedne žene odvija se na osamljenoj lokaciji brazilske pustinje. Iako je kao djevojka prisiljena napustiti ugodu civilizacije, svojim odrastanjem neizbježno ponavlja pogreške vlastite majke i ostaje zatočena u okruženju iz kojega je kao mlada htjela pobjeći. 

5. O Ano em Que Meus Pais Sairam de Ferias (2006.), Cao Hamburger

U politički nesigurnim vremenima '70-ih roditelji 12-godišnjeg dječaka su iznenada prisiljeni napustiti zemlju, a dječaka ostavljaju za sobom u sigurnim rukama djeda. Ne znajući da je djed preminuo stvaraju zaplet priče o dječaku i njegovom vremenu provedenom u nepoznatoj sredini. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala