Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Neki dobri ljudi': pogledajte premijerno priču o katastrofalnim poplavama
Večeras na HTV-u u 21h pogledajte priču o poplavama koje su pogodile županjsku Posavinu

'Neki dobri ljudi': pogledajte premijerno priču o katastrofalnim poplavama

Foto: HRT

Hrvatska televizija danas prikazuje dokumentarni film scenarista i redatelja Ivice Dleska Neki dobri ljudi, priču o katastrofalnim poplavama koje su pogodile županjsku Posavinu u svibnju ove godine.

Snimljen u reportažnom obliku, ovaj dokumentarni film prikazuje dramatična zbivanja i posljedice katastrofe koja je zadesila stanovnike poplavljenih područja i njihovu imovinu. Ekipa HRT-a pratila je djelatnike Crvenog križa sve do krajnjih kontrolnih točaka do kojih im je bio dozvoljen pristup te su tako nastale ove potresne snimke i svjedočanstva.

"U filmu ćemo vidjeti trenutak pucanja same brane, evakuaciju stanovništva, njihove imovine i stoke, kao i pripreme za početak dezinfekcije cijelog područja kako bi se izbjeglo stanovništvo u njega uopće moglo vratiti. Korištene su snimke HTV-ovog dopisništva iz Županje te Osijeka od kojih neke dosad još nisu prikazane te studenata Akademije dramskih umjetnosti porijeklom iz Gunje. Korišteni su i materijali Roberta Balaška snimljeni posebnom scenskom tehnikom te ćemo tako vidjeti atraktivne panoramske snimke poplavljenih područja", najavio je autor Ivica Dlesk.

U filmu govore djelatnici Gorske službe spašavanja, Crvenog križa, izbjegli stanovnici te mnogi volonteri koji su iz različitih dijelova Hrvatske došli u pomoć nesrećom zahvaćenom stanovništvu županjske Posavine.

Dokumentarac Neki dobri ljudi, priču o snazi prirode, ali i ljudske solidarnosti koja je ublažila strahote ove katastrofe, gledajte danas, 17. lipnja na Prvom programu u 21 sat.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala