Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neočekivana pobjeda Fernanda Alonsa
Hamilton na VN Japana bez bodova, Massa osvojio tek dva

Neočekivana pobjeda Fernanda Alonsa

Fernando Alonso iskoristio je sreću i danas, ali je, također briljantnom vožnjom pobijedio na prošloj, noćnoj trci u Singapuru. Pobijedio je u 16. trci ovogodišnje sezone Formule 1, na stazi Fuji Speedway, za Veliku nagradu Japana (HTV 2, 06.20).

U preporođenom Renaultu Alonso je došao do 21. pobjede u karijeri, druge zaredom ove godine. Na podiju su završili Kubica i Raikkonen, a slijede osvajači bodova: Piquet, Trulli, Vettel, Massa i Bourdais (zbog kazne je iza Masse).

Hamilton svoju 1. meč loptu za osvajanje prvenstva nije iskoristio, bio je tek 12. On je nakon starta u prvom zavoju na silu izletio pred Ferrarije, za što je kasnije dobio kaznu prolaska kroz boks. Isto je zaradio i Massa jer kad ga je Hamilton po drugi put preticao u jednom zavoju, u sljedećem je on njemu presjekao put, udario u njega tako da je Hamilton stao i kao zadnji nastavio taj krug.

Tako su kažnjena obojica kandidata za naslov, s tim da je Massa ipak uspio doći do dva boda, pa je razliku do Hamiltona smanjio na 5 bodova, dvije trke prije kraja. Teoretski, šanse ima i Kubica.

Hamilton sad ukupno ima 84 boda, Massa 79, Kubica 72, Raikkonen 63, Heidfeld 56, Kovalainen 51, Alonso 48, Trulli 30 bodova...

U momčadskom poretku prvi je Ferrari sa 141 bodom, McLaren Mercedes ima 135, BMW 128, Renault 66, Toyota 50...

Slijede još samo dvije, odlučujuće trke, Velika nagrada Kine (Shanghai, 19.10. 2008. od 9 sati) i Brazila (Interlagos, 2.11.2008. od 18 sati).

Hoćemo li već za tjedan dana u Kini znati prvaka? Za to bi bilo dovoljno da Hamilton pobijedi, a Massa bude ispod 4. mjesta, ili da Hamilton osvoji 5 bodova, a Massa i Kubica nijedan!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala