Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Godzilla' vlada svjetskim kinima!
Zbog nevjerojatnog uspjeha, Warner Bros. i Legendary Pictures navodno već rade na nastavku

'Godzilla' vlada svjetskim kinima!

Godzilla je stigla – i ostvarila najbolje jedno od najboljih otvaranja ove godine!

Reboot o najpoznatijem Kaiju liku na domaćem je tržištu (SAD-u) startao s odličnih 93 milijuna dolara što je mrvicu manje od ovogodišnjeg rekorda koji drži Kapetan Amerika: Ratnik zime (95 milijuna) te nešto bolje od Čudesnog Spider-Mana 2 (91,6 milijuna).

U ostalim državama svijeta film je zaradio još 103 milijuna dolara, a vrijedi spomenuti kako je počeo igrati i kod nas gdje je ostvario najbolje otvaranje u 2014. godini. Naime, Godzillu koja se u Hrvatskoj prikazuje u distribuciji Blitz film i video distribucije pogledalo je čak 3 946 gledatelja (prema podacima iz Blitza) što je najbolji rezultat nekog filma ove godine.

Stručnjaci ovaj uspjeh pripisuju odličnom marketingu koji je Warner Bros. odradio za Godzillu, posebno u usporedbi s prošlogodišnjim ljetnim razočarenjem, također SF-om Bitka za Pacifik. Dok je Bitka najavljivanja kao film o čudovištima, Godzilla se reklamirala prvenstveno kao film katastrofe.

Prošlotjedni broj jedan, Susjedi iz pakla, pali su na drugo mjesto, dok je Čudesni Spider-Man 2 trenutno treći te ukupno broji 633 milijuna dolara. Budući da ovaj četvrtak starta novi X-Men, pretpostavlja se da će mu gledanost dodatno drastično pasti.

Na četvrtom mjestu druga je pridošlica, sportska drama Million Dollar Arm distributora Buena Vista u kojoj je glavnu ulogu ostvario Jon Hamm. Petorku zaključuje komedija Osveta u visokim petama koja je zasad zaradila solidnih 150 milijuna dolara diljem svijeta.

Ovaj četvrtak u SAD-u startaju romantična komedija Blended i X-Men: Days of Future Past koji isti dan počinje igrati i u našim kinima uz dramu Grace od Monaka i komediju That Awkward Moment.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala