Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan promašaj za Johnnyja Deppa
Novi SF 'Transcendence' imao je gori start u američkim kinima čak i od 'Usamljenog osvetnika'

Još jedan promašaj za Johnnyja Deppa

Protekli vikend nije donio posebne promjene na kino blagajnama, ali je nagovijestio još jedan veliki promašaj za Johnnyja Deppa.

I dok se Kapetan Amerika: Ratnik Zime već treći tjedan zaredom drži na prvom mjestu američkih, te četvrti tjedan svjetskih kino lista, novi je SF Transcendence svoj prvi tjedan dočekao tek na četvrtom mjestu uz 10-ak milijuna dolara zarade u američkim kinima, te 17-ak u ostatku svijeta.

Za usporedbu, prošle je godine Usamljeni osvetnik doživio sličan neuspjeh u kinima, ali valja napomenuti kako je prvi vikend zaradio skoro 30 milijuna dolara u SAD-u, dakle tri puta više. No, iako je jasno kako je zvjezdani status Johnnyja Deppa već pomalo izbijedio, propast njegovog novog filma nije isključivo njegova krivica.

Reklame za film bile su prilično dobre i zaintrigirale su nas za neobičnu tehnologiju budućnosti, ali problemom se smatra sama radnja filma, za koju je svojedobno i sam Depp u jednom intervjuu priznao da je nije baš najbolje shvatio.

Zanimljiva je i odluka da se na svim materijalima ističe ime redatelja Wallyja Pfistera (ovo mu je redateljski debi), dok je Christopher Nolan kao izvršni producent izostavljen, a njegovo ime svakako bi privuklu šire gledateljstvo.

Kao neki od dodatih razloga zašto je film propao već prvi tjedan jest loša razrada glavne teme, neobična količina seksizma, užasno spora radnja i loši likovi. Uz Deppa uloge su ostvarili i ništa manje poznati Morgan Freeman, Rebecca Hall, Paul Bettany, Cillian Murphy i Kate Mara.

Transcendence polako, ali sigurno ide ka najvećem ovogodišnjem filmskom razočarenju, a kako se film sviđa našoj publici vidjet ćemo već od sutra kad film počinje igrati i kod nas.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala