Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dvosatni specijal na National Geographicu - Uživo iz svemira!
U prijenosu uživo iz Međunarodne svemirske stanice sudjeluju astronauti Rick Mastracchio i Koichi Wakata

Dvosatni specijal na National Geographicu - Uživo iz svemira!

Prijenos uživo iz studija vrijednog sto milijardi dolara koji se nalazi 400 kilometara iznad površine Zemlje i kreće se brzinom od 7,9 kilometara u sekundi? To će ubrzo biti zadatak za kanal National Geographic u televizijskom prijenosu koji će gledatelje doslovno vinuti u stratosferu.

Spektakularna dvosatna televizijska emisija Uživo iz svemira će u noći između 14. i 15. ožujka (03:05 AM), biti emitirana uživo iz Međunarodne svemirske stanice ISS i Centra za kontrolu misija u Hustonu u Teksasu.

S jedinstvenim pristupom i snimcima iz ISS (međunarodne svemirske stanice) i Kontrole misije, otići ćemo u orbitu sa astronautima Rickom Mastracchiom i Koichijem Wakatom sa ISS, dok će nas astronaut Mike Massimino, poznat po tome što je popravio teleskop Hubble, držati prizemljene uživo iz Hustona.

ISS obiđe Zemlju na svakih devedeset minuta, što znači da će National Geographic gledatelje doslovno voditi na put oko svijeta. Vidjet ćemo fantastične snimke planete, od zalaska do izlaska sunca, od svjetlosti gradova i zelene aurore do oluja i zvijezda padalica.

Uživo iz svemira će pobliže prikazati što je sve potrebno za upravljanje ovim lebdećim svijetom. Mastracchio i Wakata će gledateljima biti vodiči iz svemira, pokazat će nam kako mjesecima žive u uvjetima minimalne gravitacije. Svojim riječima će opisati kako spavaju uspravno, kako održavaju kondiciju i osobnu higijenu i, naravno (to pitanje svi postavljaju), kako koriste toalet. Izvodit će eksperimente koji dosad nisu bili prikazivani i demonstrirat će praktičnu primjenu znanosti u svom lebdećem laboratoriju.

Jedinstveni sustav dvostrukih ekrana omogućit će gledateljima da prate kretanje svemirske stanice, a pritom će moći promatrati što se događa ljudima ispod njene putanje. Ovaj 'teleskop društvenih medija' prikazat će gledateljima čime se Zemljani bave u realnom vremenu.

Uživo iz svemira će biti emitirano na kanalu National Geographic u 170 država. Na National Geographic Channelu kod nas u specijalu ćemo moći uživati večeras, jedan sat poslije ponoći.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala