Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vuk s Wall Streeta najunosniji Scorsesejev film
Film nominiran za Oscara, premašio je brojku od 300 milijuna zarade na svjetskim kino blagajnama

"Vuk s Wall Streeta" najunosniji Scorsesejev film

Vuk s Wall Streeta, film legendarnog filmaša Martina Scorsesea, postao je redateljev najunosniji film u karijeri, ne računajući inflaciju. Tijekom vikenda, za Oscara nominiran film, prešao je brojku od 300 milijuna dolara svjetske zarade, prešavši tako Otok Shutter koji je držao prvo mjesto sa 294.8 milijuna dolara.

U oba filma glavne uloge igra renomirani glumac Leonardo DiCaprio, koji je za ulogu Jordana Belforta u Vuku s Wall Streeta čak i nominiran za Oscara za glavnu mušku ulogu.

Film, koji donosi priču o Belfortovu životu, od njegovog uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi sve do pada nakon povezivanja sa kriminalom i korupcijom, na domaćim kino blagajnama diljem Sjedinjenih država zaradio je čak 107.9 milijuna, a na svjetskima još 196.9 milijuna. Ti su iznosi zaista impresivni uzme li se u obzir kako se radi o filmu koji traje tri sata te ima ograničavajuću oznaku R koja označava da je zabranjen mlađima od 17 bez pratnje roditelja.

Koliko je film dobro prihvaćen govori i činjenica da je do sada zaradio čak 53 nominacije za razne nagrade, uključujući i pet nominacija za Oscara. Kao što smo već spomenuli, DiCaprio je nominiran za glavnu ulogu, što predstavlja njegovu petu nominaciju za Oscara. Za najbolju sporednu ulogu je nominiran Jonah Hill. Scorsese je dobio nominaciju za najboljeg redatelja, a Terence Winter za najbolji adaptirani scenarij. Kao šlag na torti, film je nominiran i za Oscara za najbolji film godine.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    5 1
    Djechuck djechuck @ 12.2.2014. 12:58

    sigurno ima i boljih scorseseovih filmova koji su zasluzili ove brojeve u box officeu , ali drago mi je zbog wolfa :)

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala