Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Leonardo DiCaprio i Jonah Hill ponovo zajedno u potresnoj biografskoj drami
Riječ je o Richardu Jewellu, čovjeku koji je spasio mnoge na Olimpijskim igrama da bi na kraju bio optužen za terorizam

Leonardo DiCaprio i Jonah Hill ponovo zajedno u potresnoj biografskoj drami

20th Century Fox kupio je prava na članak Vanity Fair-a o pravoj drami na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine kada je eksplozija ubila dvoje ljudi i ranila još 111 drugih.

Prisjetimo se, 8 dana nakon otvaranja Olimpijskih igara zaštitar Richard Jewell otkrio je postavljenu bombu na stadionu, odmah alarmirao policiju te pomogao evakuirati što više ljudi. Unatoč njegovoj brzoj reakciji i snalažljivosti, gledateljica Alice Hawthorne je poginula, kamerman Melih Uzunyol umro je od posljedica srčanog udara, a čak 111 ih je ranjeno.

Jewell je tri dana kasnije postao i glavni osumnjičeni za zločin, a karijeru i život uništili su mu mediji koji su ga u sljedećih 48 sati provukli kroz pakao pa se njegov slučaj smatra pravim primjerom kako izvještavanje temeljeno na nepouzdanim i nepotpunim informacijama može zauvijek naštetiti nedužnoj osobi.

Tek je 2003. godine Eric Robert Rudolph priznao zločin i bombardiranje i nekoliko klinika za pobačaj i barova za homoseksualce nakon čega je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Radnja filma će se fokusirati na hrabrog zaštitara koji je nakon junaštva godinama bio optuživan za zločin te upletenost u terorizam. Jonah Hill utjelovit će nesretnog zaštitara, a Leonardo DiCaprio njegovog odvjetnika.

Trenutno nije poznato tko će se primiti režije i scenarija, no prema svemu sudeći očekuje nas još jedna odlična biografska drama. Spomenuti članak možete u cijelosti pročitati na službenim stranicama Vanity Fair-a.

Richard Jewell preminuo je 29.8.2007. godine u svom domu, samo godinu dana nakon što je konačno primio javno priznanje za spašavanje života na spomenutim Olimpijskim igrama.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala