Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prvi pogled na film o Amandi Knox
Knox je Amerikanka koja je osuđena u Italiji na 28 godina zatvora za ubojstvo cimerice Meredith Kercher

Prvi pogled na film o Amandi Knox

Redatelj Michael Winterbottom izjavio je kako psihološki triler The Face of an Angel nije izravno temeljen na suđenju za ubojstvo Amandi Knox no sudeći po prvim snimkama koje danas imamo prilike vidjeti zahvaljujući Varietyju, u svakom će se slučaju poslužiti njime da privuče pozornost.

Nadahnut knjigom Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox autorice Barbie Latza Nadeau, u filmu glumačku ekipu predvode Kate Beckinsale, Daniel Brühl i Cara Delevingne, prikazujući medijski cirkus koji je pratio suđenje.

Projekt bi se trebao ponuditi na European Film Marketu na ovogodišnjem Berlinaleu i trenutno se čini kao da bi mogao biti jedan od zanimljivijih u ponudi s obzirom na buru koju je podigla ponovna osuda Amande Knox na talijanskom sudu.

Podsjetimo, Amerikanka Knox bila je optužena za ubojstvo cimerice Meredith Kercher 2007. u Italiji te je u zatvoru provela četiri godine prije nego li je sud poništio presudu nakon što su Knox i Rafaelle Sollecito s kojim je bila u vezi, a koji je optužen zajedno s njom, uložili žalbu na odluku suda. No nedavno je ta oslobađajuća presuda ponovno poništena te su Knox i Sollecito ponovno osuđeni.

Winterbottomov film bavit će se širom slikom tih događaja te se fokusirati na filmaša (Brühl) koji pokušava dokumentirati cijeli slučaj. Cilj mu je napraviti scenarij na temelju knjige koju je napisala američka novinarka (Beckinsale) te zajedno s njom krene u istraživanje slučaja.

Film još uvijek nema niti okviran datum izlaska. Vjerojatno će se detaljniji plan napraviti nakon ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu kada se nađu distributeri.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala