Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zanimljivosti o 'LEGO' filmu
Još nas samo nekoliko dana dijeli do premijere potencijalno najboljeg animiranog filma ove godine!

Zanimljivosti o 'LEGO' filmu

Uskoro nam stiže jedan od najiščekivanijih filmova ove godine – LEGO film – a prije nego što pohrlite u kina donosimo 5 zanimljivosti o njemu!

1. Glavnim likovima glasove su trebali posuditi Emma Stone i Robert Downey Jr., no producenti su se na kraju ipak odlučili za Elizabeth Banks (Wyldstyle / Lucy) i Liama Neesona (Bad Cop / Good Cop / Pa Cop).

2. Glumac Will Forte drugi je put u svojoj karijeri posudio glas Abrahamu Lincolnu (prvi put bio je stalni član ekipe na kanadsko-američkoj odrasloj animiranoj seriji Clone High koja je trajala samo jednu sezonu, od 2002. do 2003. godine).

3. Lik Bennyja (1980-something space guy) ima slomljenu kacigu i to točno na mjestu na kojem bi prava LEGO kockica puknula.

4. Za razliku od ostalih animiranih filmova, animacija koju ćete vidjeti na velikom ekranu dobivena je uz pomoću tehnika kadar-po-kadar (stop-motion) i CGI. Animatori su htjeli da u bilo kojem trenutku možete zaustaviti film i reći Hej, da imam sve te LEGO kockice mogao bih napraviti repliku scene! CGI efekti korišteni tako da budu što manje uočljivi. Svaki lik je također složen kako bi izgledalo da ste ga i vi mogli napraviti od svojih kockica. Isto vrijedi i za vodu, laserske zrake, eksplozije, led, dim…

5. LEGO film nema namjeru biti velika reklama: redateljima je rečeno da koriste sve što žele, izmisle nešto novo, nitko im nije govorio da moraju koristiti neku posebnu figuricu ili auto kako bi se kockice promovirale. “Napravite film kakav želite. Napravit ćemo igračke prema tome, a ne obrnuto“, otkrio je za The Wall Street Journal jedan od redatelja.

Film su režirali Phil Lord i Christopher Miller (21 Jump Street, Oblačno s ćuftama) koji su i sami obožavatelji LEGO kockica, a uz Elizabeth Banks, Liama Neesona i Willa Fortea glasove su među ostalim još posudili Chris Pratt, Charlie Day, Nick Offerman, Will Arnett, Morgan Freeman i Alison Brie.

LEGO film svoju će premijeru imati ovaj četvrtak, 6.2. u većini kina diljem svijeta pa i u našem!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala