Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Fernando Alonso trijumfirao u Singapuru
Povijesna i luda prva noćna trka Formule 1, tragičar Massa

Fernando Alonso trijumfirao u Singapuru

Nismo mogli zamisliti dramatičniju utrku Formule 1, od prve noćne trke u povijesti (ujedno i 800. trke F1 ukupno!), pod reflektorima. Nakon jučerašnjih triler kvalifikacija gdje Alonso nije imao sreće jer mu se pokvario bolid, a Massa suvereno trijumfirao, danas se sreća okrenula.

Neven Novak i Ivica Blažičko bili su u Singapuru, na licu mjesta, oduševljeni stazom i gradom, a imali su jako puno posla, koliko se često mijenjao poredak. Bilo je izlijetanja, "safety cara", puno preticanja, odustajanja. Ključni moment dogodio se nakon što je sigurnosni auto, i nakon što su riješene posljedice izlijetanja Piqueta u 15. krugu, otišao sa staze.

U navali na bokseve mehaničari Ferrarija grubo su pogriješili, signalizirali da Massa može krenuti, a cijev za dolijevanje goriva još je ostala ukopčana na bolid. Massa je nakon stotinjak metara, na kraju bokseva stao, mehaničari su trčali za njim i jedva cijev izvadili. Povratka više nije bilo, Massa je na kraju bio tek 13., a bio bi sigurno na postolju. A i vodeći u ukupnom plasmanu!

Massa je tako ispao tragičar trke, a lošu karmu Ferrarija potvrdio je i Raikkonen, razbivši se 4 kruga prije kraja, sa petog mjesta! Time je najvjerojatnije izgubio svaku šansu za obranom naslova, jer za Hamiltonom sad zaostaje čak 27 bodova.

Ovu situaciju iskoristio je Fernando Alonso i s 15. startne pozicije suvereno pobijedio u svom Renaultu, iako je i Rosberg bio blizu, vozeći trku karijere. Treći je bio Hamilton, a slijede osvajači bodova: Glock, Vettel, Heidfeld, Coulthard i Nakajima.

Alonso je ovime osvojio ukupno 20. pobjedu u karijeri, čime je dostigao Hakkinena na 11. mjestu svih vremena. On je i 7. različiti pobjednik neke trke ove sezone.

Završnica ove sezone ipak ostaje zanimljiva, Hamilton sad ima 7 bodova prednosti pred Massom, 20 nad Kubicom, tri trke prije kraja - slijede Velika nagrada Japana (Fuji, 12.10.2008. od 06.30 sati), Kine (Shanghai, 19.10. 2008. od 9 sati) i Brazila (Interlagos, 2.11.2008. od 18 sati).

Došlo je do promjene u redoslijedu konstruktora, McLaren sad ima bod više od Ferrarija - 135, a treći je BMW sa 120  bodova.

Šteta je što se trka previše odužila, pa nije bilo vremena za prijenos proglašenja, ni za "Studio F1", gdje bi Marko Šapit i Mladen Jergović imali štošta za prokomentirati. Razlog - odmah, od 16 sati morala je krenuti sportska emisija "Volim nogomet", sa kombiniranim prijenosima svih utakmica našeg prvenstva!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala