Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Massi 14. pole position
Sutra od 14 sati prva noćna F1 trka iz Singapura!

Massi 14. "pole" position

Danas smo na HTV2 od 15.55 sati svjedočili povijesnom trenutku, prvom službenom kvalifikacijskom treningu Formule 1, prenošenom po noći (zbog vremenske razlike kod nas je dan). Singapur sutra od 14 sati definitvno ulazi u anale automobilizma, i to kao prva trka pod reflektorima, ali i druga ulična, nakon Monaca.

Neven Novak i Ivica Blažićko prenosili su uživo, s lica mjesta, svjedočeći o jeftinim ulaznicama i mogućnosti dolaska tik do staze. Usporedili su trku sa Monte Carlom, s tim da je u Singapuru još čišće, bez opuška na cesti, čudesno, lijepo... Pred sutrašnju trku doznali smo i da je definitivno odbijena žalba McLarena na trku u Belgiji, pa Hamilton u ukupnom poretku ima samo bod prednosti pred Massom.

Danas je ipak briljirao Massa, Hamilton je jedva kao deseti ušao u zadnju rundu kvalifikacija, no ipak je uspio završiti kao drugi, iza sve odlučnijeg Masse.

Pred kraj prvog kruga kvalifikacija Kimi Raiokonen bio je u "nokaut zoni" da bi dvije minute prije kraja - bio prvi! Van "kruga 15" tako su ipak ispali, i sutra kreću sa začelja: Piquet, Barrichello, Bourdais, Sutil i Fisichella.

U drugom krugu, jedan od favorita za dobar plasman Fernando Alonso odustao je zbog kvara bolida, ne zbog njegove greške i tek će s 15. pozicije u borbu za bodove. U završni krug nisu se tako uspjeli kvalificirati: Trulli, Buttton, Webber, Coulthard i Alonso.

Na kraju je, u uzbudljivom finišu 14. pole position osvojio Massa, sa skoro 7 desetinki prednosti pred Hamiltonom. Treći je Raikkonen, slijede Kubica, Kovalainen, Heidfeld, Vettel, Glock, Rosberg i iznenađujući Nakajima!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala