Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Američki varalice' apsolutni favorit na ovogodišnjim Oscarima
Ukoliko Jennifer Lawrence i ove godine osvoji zlatni kipić, ući će u povijest!

'Američki varalice' apsolutni favorit na ovogodišnjim Oscarima

U četvrtak su konačno objavljene nominacije za najprestižniju filmsku nagradu Oscar pa nije čudno što je ova tematika trenutno jedna od najintrigantnijih u svjetskim medijima.

Najzanimljivije kategorije svakako su one za najbolji film i glavne glumce, a iako su najviše, po 10 nominacija dobili i Gravitacija i Američki varalice, potonji film češći je predmet analiza.

Redatelj spomenutog filma, David O. Russell, ne samo da je stvorio još jedan hit, već je i najizgledniji dobitnik kipića za najbolji film i režiju, a Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence nominirani su u sve četiri glumačke kategorije.

Prošle je godine postigao sličan uspjeh kad je romantična komedija U dobru i zlu bila nominirana u čak 8 kategorija te je osigurala Jennifer Lawrence Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu. Dvije godine ranije i sportska biografska drama Boksač osvojila je visokih 7 nominacija, a kipiće su kući ponijeli Christian Bale i Melissa Leo (najbolji glumci u sporednim ulogama).

Portal LATimes daje zaključak kako je David O. Russell trenutno jedan od najpoželjnijih redatelja u Hollywoodu, a može li konačno i on osvojiti Oscar (ovo mu je četvrta nominacija) te potvrditi ovaj status, saznat ćemo za manje od mjesec i pol.

U kategoriji najboljeg filma bore se i spomenuta Gravitacija te 12 godina ropstva koji su već briljirali na raznim filmskim dodjelama ove sezone (Zlatni globus, nagrade Critics' Choice), a tu su i Kapetan Phillips, Dallas Buyers Club, Nebraska, Ona, Philomena i Vuk s Wall Streeta.

Od zanimljivosti još valja izdvojiti da ako 84-godišnja June Squibb (Nebraska) osvoji nagradu za najbolju sporednu glumicu, bit će najstarija osoba koji je kući ponijela zlatni kipić.

S druge strane, ukoliko u toj kategoriji pobijedi 23-godišnja Jennifer Lawrence, ući će u povijest kao najmlađa ženska osoba koja je osvojila dva Oscara te prva glumica nakon legendarne Katharine Hepburn koja će kući ponijeti kipić dvije godine zaredom.

Kao gubitnici, odnosno nedovoljno prepoznati glumci ove se godine spominju Tom Hanks (Kapetan Phillips), Robert Redford (Sve je izgubljeno), Emma Thompson (Kako je spašen gospodin Banks), Oprah Winfrey (Batler) te Paul Greengrass za režiju Kapetana Phillipsa.

Podsjetimo, ceremoniju će 2. ožujka voditi Ellen Degeneres kojoj će ovo biti drugi put nakon 2007. godine.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala