Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Večeras počinje zlatna sezona na Discoveryju
Gledatelje trese Zlatna groznica - serijali o potrazi za zlatom najgledaniji su program

Večeras počinje zlatna sezona na Discoveryju

Foto: Discovery

Zlatna groznica od večeras kreće s četvrtom sezonom emitiranja na Discovery Channelu. Prošle je godine kroz 16 tjedana Zlatna groznica bila najgledaniji program kabelske televizije za muškarce u dobi 18-49 godina (izuzev sporta). Treću sezonu Zlatne groznice timovi su završili s ukupno 32,83 kilograma zlata vrijednih 1,74 milijuna dolara, a ove je godine cilj naravno premašiti tu svotu.

Uz Zlatnu groznicu, danas na Discovery Channelu počinje i serijal Zla­to džungle, u kojem će dva Amerikanca bez ikakvog iskustva u kopanju zlata pokušati pronaći zlato u džunglama afričke Gane i tako riješiti svoje velike fi­nancijske probleme.

Zlatna groznica - od 15. siječnja u 20h

U četvrtoj sezoni Zlatne groznice Todd Hoffman stavlja na kocku život, a isto traži i od svoje ekipe koja će morati prkositi malariji, zmijama otrovnicama i živom pijesku kako bi proveli rudarsku operaciju duboko u džungli Gvajane. Prošle sezone njihova je potraga za zlatom rezultirala ulovom od preko milijun dolara, a tlo južnoameričke džungle obećava pet puta više zlata – samo moraju preživjeti. Jack Hoffman, Dave Torino i Jim Thurber riskirat će sve kako bi us­pjeli, ali s divljinom džungle morat će se boriti bez prestanka.

Parker Schnabel donio je najveću odluku u životu. Ovaj osamnaestogodišnjak prošle se godine jedva izvukao od gubitka, a sad će 160.000 $ namijenjenih školovanju uložiti u novu potragu za zlatom, dodatno se zadužujući i investira­jući u čitavo postrojenje za ispiranje zlata. Cilj mu je premašiti Hoffmana i nje­gov ulov iz prošle sezone vrijedan više pod milijun dolara. Njegov djed, star 92 godine, za Parkera je rekao: "Parker je poput orla koji napušta gnijezdo. On će se ili vinuti u visine ove sezone ili jako udariti o zemlju."

Dakota Boys i Melody vraćaju se na Aljasku i pripremaju za veliki ulov.  Riskirat će život kako bi visoko u planinama minirali u legendarnom nalazištu Porcupine Creeka. Kopat će u dubinu od gotovo 40 metara ispod stijena koje se urušava­ju kako bi ulovili svoj milijun. Nakon epske potrage koja ih je stajala stotine tisuća dolara, napokon će otkriti hrpu zlata na dnu svoje slavne rupe.

Zlato džungle - od 15. siječnja u 22h

Kopači zlata iz cijelog svijeta traže svoju sreću u opasnim i zlatom bogatim džunglama Gane, druge po redu afričke zemlje po proizvodnji zlata. Zlato džungle prati dva kopača početnika, Georgea Wrighta i Scotta Lomu, koji su u Gani odlučili okušati sreću. Oni su vrijedni i marljivi ljudi koji su svoje bogat­stvo izgubili u slomu tržišta nekretnina 2008., a sad imaju zlatni plan kako bi ga povratili.

S malo novca i uz veliki rizik, ponijeli su i posudili sve što su mogli. Uspjeli su pronaći investitora koji je u njihov pothvat uložio 150.000 $. Pritisak je velik od samog početka jer prvo moraju pronaći dovoljno zlata kako bi vratili zajam, ali i ostatak nagomilanih dugova koji premašuje vrtoglavih milijun dolara.

Međutim, ispada da je kopanje zlata u džungli za Georgea i Scotta lagan dio posla. Naoružani susjedi, kilometri uništenih cesta, barikade koje postavljaju lokalne bande, tajnoviti i nemilosrdni kupci zlata svakodnevne su prepreke s kojima se suočavaju. Moraju pronaći načine kako bi ih prevladali i uspjeli u svom planu - sigurno se izvući iz Gane s dovoljno zlata kako bi svojim obitelji­ma osigurali budućnost.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala