Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Legenda o Herkulu', 'Ona' i 'U glavi Llewyna Davisa' razočarali!
Zbog odlične promocije ratna drama 'Lone Survivor' završila je na prvom mjestu i oborila rekord za siječanj

'Legenda o Herkulu', 'Ona' i 'U glavi Llewyna Davisa' razočarali!

Zahvaljujući odličnoj marketinškoj kampanji, ratna drama Lone Survivor ne samo da je zasjela na prvo mjesto američkog box office-a, već je postavila rekord zarade za prvi vikend prikazivanja u siječnju!

Film redatelja Petera Berga temelji se na istoimenoj knjizi autora Marcusa Luttrella (Mark Wahlberg), koji je ujedno i glavni lik u filmu. To je istinita priča o herojstvu, hrabrosti i preživljavanju koja donosi nevjerojatnu priču o četvorici Navy SEALsa na tajnom zadatku. Misija im je neutralizirati al-Qaedinog operativca koji je bio bliski suradnik Osame bin Ladena.

Lone Survivor tako je zaradio 38,5 milijuna dolara u svom prvom vikendu, a iz studija Universal su i više nego zadovoljni jer su očekivali najviše 20 milijuna kod otvaranja.

Na drugom mjestu nalazi se animirana avantura Snježno kraljevstvo koja je u svom sedmom tjednu prikazivanja zaradila ukupno 712 milijuna dolara.

Treći je Vuk s Wall Streeta koji je jučer donio drugi Zlatni globus Leonardu DiCapriju. Drama s oznakom R zasad je zaradila 97 milijuna dolara, što je još uvijek 3 milijuna manje od budžeta.

Na četvrtom mjestu nalazi se prva pridošlica, film od kojeg se očekivalo puno više. Riječ je o avanturi Legenda o Herkulu koja je startala sa samo 8,6 milijuna dolara na budžetu od visokih 70! Iako je s jedne strane ovo totalni neuspjeh, s druge strane ekipa može biti zadovoljna s obzirom na to da je na Rotten Tomatoes dobio tek 2% pozitivnih kritika.

Petorku zaključuju Američki varalice koji su sinoć osvojili 3 Zlatna globusa, a zasad broje sasvim solidnih 118 milijuna dolara također na oznaci R. Nakon Globusa očekujemo i poneku nominaciju za Oskar koje će biti poznate 16. siječnja.

Hobit: Smaugova pustoš pao s trećeg na šesto mjesto, dok je s 31. na sedmo skočila crna komedija Kolovoz u okrugu Osage. Prošlotjedno drugo mjesto pripalo je hororu Paranormalno: Obilježeni dok je ovaj tjedan bio tek deveti.

Na kraju vrijedi spomenuti kako nije Herkul jedini koji je blago rečeno propao u kinima svoj prvi tjedan. Ona i U glavi Llewyna Davisa startale su tek s 11., odnosno 15. mjesta i zaradile vrlo malo.

Ovaj četvrtak u kinima će početi igrati horor Devil's Due, akcijski triler Jack Ryan: Poziv iz sjene, animacija The Nut Job i komedija Ride Along.

U hrvatskim kinima osim Jacka Ryana startaju i drama Kako je spašen gospodin Banks te animirani The House Of Magic.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 1
    gorlock gorlock @ 13.1.2014. 19:26

    Nakon svih predviđenih i nepredviđenih troškova u prosincu (između ostalih i onih za kino), siječanj je izuzetno težak mjesec.

    Iz tih razloga jedini film koji sam mislio ići pogledati je upravo Legenda O Herkulu, ali sada kad vidim ove rezlutate, nekako sumnjam da ću ići gledati.

    No to su rezultati američkog boxofficea, prije koji dan je prikazivanje počelo i u HR, pa ćemo vidjeti što kažu naši rezultati i mišljenja.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala