Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Smušeno o školstvu u Indeksu (HTV 2, četvrtkom od 18:35)
Sunčica Findak o nasilju u školama, uz pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić

Smušeno o školstvu u "Indeksu" (HTV 2, četvrtkom od 18:35)

Da će se nova emisija Sunčice Findak o školstvu zvati "Indeks" znalo se već dugo vremena, no naprosto je nevjerojatno da u prvoj emisiji, više od tjedan dana nakon afere "Indeks" za davanjem mita na fakultetima - o tome skoro nije bilo ni riječi!

U zadnjoj rubrici "O tisku" (ako je to uopće rubrika), pored novinskog kioska neki čovjek je čak 2 minute govorio i samo spomenuo aferu Indeks te da su dva stupa našeg društva, znanost i prosvjeta stavljena na stup srama.

Valjda ćemo za tjedan dana, u istom terminu imati relevantne sugovornike i puno pripremljeniju emisiju, a ne samo smušeni video putopis praćenja nekog (u ovom slučaju pravobraniteljice za djecu Milu Jelavić) autom, uz par priloga koji u nejasnoj koncepiji emisije samo smetaju jer se gubi nit razgovora s glavnim sugovornikom.

U emisiji su učenici i učitelji otvoreno progovorili o neugodnim trenucima u školi kroz koje su prošli, u psihičkom i fizičkom smislu.

Na pitanje kako riješiti bullying u školama pravobraniteljica je govorila, kao i o svemu, preopćenito - da treba raditi prevenciju još u vrtiću!

Vidjeli smo i svjedočenja dvije mlade profesorice, također žrtve. Jednoj su prijetila djeca, ispljuvali joj auto i maltretirali je verbalno jer je bila nova u školi. Dobro je rekla da se profesori ne trebaju boriti za 100 kuna više plaće, već za veća prava i dostojanstvo profesije, jer "za godinu dana će nas početi ubijati kao u Americi"!

Drugu profesoricu maltretirale su kolege u zbornici, pa i ravnatelj, ne prihvaćajući prvenstveno njen izgled, ne i stručnost.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    Minerva minerva @ 3.10.2008. 11:07

    slažem se potpuno sa svime gore navedenim...očekivala sam više od emisije koja se prikazuje na nacionalnoj televiziji...čak je i z1 svojevremeno imao bolju emisiju o školstvu! Ovakva koncepcija emisije je bez glave i repa, a ja sam se kao roditelj nadala da ću nešto i naučiti, kako bi to novo znanje mogla prenijeti i na svoje dijete... šteta!

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala