Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Shia LaBeouf optužen za plagijat!
Nakon što je na internetu pušten njegov kratki film, LaBeouf je dobio optužbu za plagiranje

Shia LaBeouf optužen za plagijat!

Popularni glumac Shia LeBeouf našao se usred kontroverznog skandala nakon što ga crtač stripa Daniel Clowes optužio da je besramno kopirao njegov strip Justin M. Damiano iz 2007. u svom kratkom filmu imena Howard Cantour.

LaBeoufov redateljski uradak koji prati unutarnji dijalog nezadovoljnog filmskog kritičara kojeg glumi Jim Gaffigan debitirao je prošle godine u svibnju na Filmskom festivalu u Cannesu no očito nitko od nazočnih nije primijetio kako su likovi i dijalog preuzeti iz Clowesovih stripova. No čim se film našao na internetu cijela se stvar brzo razotkrila.

Jacqueline Cohen, predstavnica Clowesove izdavačke kuće nazvala je LaBeoufov film običnom krađom i rekla kako u nijednom trenu nije kontaktirao Clowesa kako bi autorizirali njegovu adaptaciju. "Clowes nije imao pojma da je njegov rad plagiran sve dok se danas film nije pojavio na Vimeu.", rekla je Cohen za The Hollywood Reporter.

Čim se ta vijest proširila internetom film je blokiran na Vimeu. Pušten je i službeni site HowardCantour.com no i s njega je film vrlo brzo nestao te je ostao samo trailer za koji Cohen kaže kako "čak i trailer koristi neke izraze iz stripa Justin M. Damiano".

LaBeouf nije bio dostupan za komentare no na svom Twitteru je kroz seriju tweetova izrazio svoju ispriku napisavši među ostalim: "U svom uzbuđenju i naivnosti kao amaterskom filmašu, izgubio sam se u kreativnom procesu i zanemario pravilno akreditirati zaslužne. Neugodno mi je jer nisam kreditirao Daniela Clowesa čiji originalni strip Justin M. Damiano je poslužio kao inspiracija za moj rad... Ispričavam se svima koji su možda pomislili da sam sam to napisao. Iskreno mi je žao što se sve tako odigralo."

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala