Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Finale 'Domovine' – hrabar potez ili promašaj?
Treća sezona serije jučer je imala veliko finale koje je bilo toliko šokantno da je iznenadilo stvarno sve

Finale 'Domovine' – hrabar potez ili promašaj?

Finale treće sezone serije Domovina bilo je toliko bizarno, neobično i hrabro da će se o njemu pričati godinama – prekršilo je gotovo sva nepisana pravila koje televizijska serija ima!

Domovina je osvojila desetke prestižnih nagrada od kojih se ističe čak 5 Zlatnih globusa i nagrade Emmy koje su uglavnom pripale glavnim glumcima, Claire Danes i Damianu Lewisu. Struka je neprestano hvali, ali sinoćnja epizoda ostavila je otvoreno pitanje: U kojem smjeru ova serija uopće ide?

Upozorenje: U nastavku je riječ o jučer emitiranoj epizodi pa ukoliko ne volite spoilere bolje da preskočite članak!

Prvo smo ostali bez jednog od dva glavna lika. Naravno, nije neobično da glavni junaci umru u serijama, ali ova serija posebno je poznata zbog odnosa Carrie-Brody na kojem se radnja cijelo vrijeme gradila.

Napetost je nestala iz još dva razloga: saznali smo kako Carrie neće zadržati Brodyjevo dijete te da se Saul (Mandy Patinkin) više nikad neće vratiti u CIA-u, što bi bio odličan kraj serije, ali 4. sezona već je sigurna.

Ako ste jedan od onih koji misle da je ubojstvo moglo biti lažirano, moramo vas razočarati: predstavnik Showtime-a je za TheWrap potvrdio smrt lika tako da ćemo se morati priviknuti na Domovinu bez Brodyja (testirali su nas cijelu treću sezonu gdje su ga prikazivali 'na kapaljku') i Saula.

Poznato je i kako Brodyjeva obitelj, supruga i kćer, neće biti među stalnom postavom što ostavlja dvije opcije: ili reboot serije (odnosno nešto sasvim drugo) ili ipak oživiti Brodyja (što očito nećemo doživjeti).

Prema pisanju svjetskih medija, finalom su razočarani i stručnjaci i publika te se epizoda pridružila neobičnim završecima / otkrićima koja su se zaredala ove godine (kraj Dextera, veliko razočaranje u Mentalistu).

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    olio olio @ 19.12.2013. 17:15

    ja bi rekao: napokon dobro finale sezone u homelandu!

    Iznenađen i oduševljen. Velika odluka je napraviti ovako lijepo i "spokojno" finale, a ne tipične WAZUUUSH BOOOM finale.

  • #2
    0 3
    dragmio dragmio @ 18.12.2013. 10:25

    Serije su sranje.

    SSS!

  • #1
    1 0
    mala_maja mala_maja @ 16.12.2013. 23:19

    ma super je završila. bilo je neočekivano i cijelo vrijeme si se nadao da neće umrijeti, ali jbg. da su ga izbavili van bilo bi totalno nerealno, a ova serija je baš odlična zbog toga što je realna. 

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala