Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Orašar uživo iz Royal Opera Housea
Veličanstvena glazba Čajkovskog donosi priču o Božićnoj zemlji bajki uživo iz Royal Opera Housea u četvrtak 12. prosinca samo u Cinestaru

"Orašar" uživo iz Royal Opera Housea

Balet Orašar, u svom božićnom sjaju, omiljena je obiteljska zabava te je primjer klasičnog baleta kojeg obožavaju baš svi. Odlikuje ga ne samo oča­ravajuća glazba koju je skladao veliki Čajkovski, već i čarobno božićno dr­vo koje raste naočigled gledatelja, žestoka bitka između limenih vojnika i vojske miševa koju predvodi njihov Kralj, kao i poznati ples Šećerne vile koji će za ovu priliku izvesti glavna plesačica Kraljevskog baleta Laura Mo­rera, zajedno s Federicom Bonellijem u ulozi Princa.

Prošlogodišnji prijenos uživo baleta Orašar dospio je na drugo mjesto najgledanijih kinopredstava u Velikoj Britaniji te godine, ispred kino hita Skyfall. Ovogodišnji prijenos emitirat će se u preko 1700 kina samo jednu večer, u četvrtka 12. prosinca, a u Hrvatskoj će se moći pogledati sa­mo u CineStaru u sklopu programa Spektakli u Cinestaru.

Produkcija Petera Wrighta svoju je premijeru doživjela u Covent Garde­nu 1984. godine i uskoro će svoju čaroliju otkriti još jednoj generaciji. Opoj­nu glazbu Čajkovskoga izvodi orkestar Kraljevske operne kuće, a očaravaju­ća dizajnerska rješenja Julije Trevelyan Oman oživjet će tradicionalni Bo­žić 19. stoljeća.

Royal Opera House predvodnik je kada je riječ o prikazivanju opera i baleta te glazbe i plesnih predstava na kinoplatnu, bilo da je riječ o 2D ili 3D tehnici. Svake godine samo u Velikoj Britaniji broj kina koja prikazuju produkcije Kraljevske oper­ne kuće sustavno raste. Trenutno je u Velikoj Britaniji više od 350 kina koja svojim gledateljima prenose predstave iz cjelokupne kino sezone Kraljevske operne kuće, dok ih je u ostatku svijeta preko tisuću. U Hrvatsku njihova vrhunska glazbeno-scenska ostvarenja donosi ekskluzivno Cinestar u sklopu programa Spektakli u Cinestaru.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala