Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Richard Linklater nakon 12 godina završio Boyhood
Nakon dugih 12 godina i periodičnog snimanja u sekvencama, redatelj je konačno odahnuo

Richard Linklater nakon 12 godina završio "Boyhood"

Foto: PR Photos

Redatelj Richard Linklater, koji je ove godine ostvario veliki uspjeh te mnoge obožavatelje usrećio romantičnom dramom "Before Midnight", inače posljednjim nastavkom ljubavne 'Celine i Jesse' trilogije koja je startala s "Before Sunrise" (1995) pa potom "Before Sunset" (2004), upravo je završio jedan dugogodišnji filmski projekt.

Kada kažemo dugogodišnji onda u ovom slučaju mislimo na uistinu dugačak period od čak 12 godina, ali ne zato što je produkcija imala poteškoća, nego zato što je projekt tako originalno zamišljen.

Naime, radi se o filmu radnog naziva "Boyhood" koji je nastao u suradnji s Ethanom Hawkeom (koji je utjelovio lik Jesseja u spomenutoj trilogiji), Patriciom Arquette i novom glumačkom nadom Ellarom Coltraneom, koji u filmu tumači njihovog sina, a čije je odrastanje od njegove 6. pa do 18. godine realno prikazao sam Ellar s obzirom da su se snimanja odvijala periodično u sekvencama sve ove godine.


- Ovdje se radi o ultimativnoj kolaboraciji - poručio je Linklater koji je nedavno dobio i Gotham Award priznanje za svoj dugogodišnji, uspješni rad u karijeri.

- Ovoj je totalno cool. Jako sam sretan zbog toga. A i sretan sam što sam okončao ovaj dugogodišnji projekt. Što se tiče naziva filma, mislim da ćemo ga promijeniti. Ovo je bio radni naziv koji uvijek mora postojati, ali mislimo da ovdje nije u pitanju samo 'boyhood' (djetinjstvo), nego i 'parenthood' (roditeljstvo) i štošta još - zaključuje redatelj.

Drama, za sada još imena "Boyhood", u kinima se očekuje nekada 2014. godine.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala