Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Scorseseov 'Vuk s Wall Streeta' izbjegao zloglasnu oznaku NC-17
Kontroverzni film uspio je dobiti oznaku R, a trajat će skoro 3 sata!

Scorseseov 'Vuk s Wall Streeta' izbjegao zloglasnu oznaku NC-17

Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Jon Favreau i Jonah Hill samo su neka zvučna imena koja nas čekaju u novom potencijalnom remek djelu Martina Scorsesea!

MPAA, Američka filmska asocijacija (Motion Picture Association of America), već je na prvi pogled upozorila redatelja Martina Scorsesea da će kriminalistička drama temeljena na biografiji Jordana Belforta biti označena zloglasnom oznakom NC-17, no čini se kako su on i studio uspjeli srezati problematične scene kako bi Vuk s Wall Streeta mogao biti predstavljen široj publici.

Podsjetimo, MPAA je jako stroga kada su u pitanju scene golotinje i seksa te u takvim slučajevima film dobiva oznaku NC-17 iliti u potpunosti je zabranjen djeci mlađoj od 17 godina. Maknite sporne scene (brutalno nasilje nije problem, već isključivo golotinja) i dobit ćete film za širu publiku s oznakom R (zabranjeno djeci mlađoj od 17 godina bez pratnje roditelja).

Prema glasinama, Scorsese je htio što je moguće realnije prikazati raskalašeni život brokera Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio), no Paramount Pictures ipak je na prvo mjesto stavio mogućnost obraćanja široj publici.

Osim što ćemo sada svi moći gledati film (neki uz nadzor, barem u SAD-u), poznato je i kako će Vuk s Wall Streeta trajati 2 sata i 59 minuta što je dosad najdulji Scorseseov film, minutu dulji od jednog od najboljih filmova u karijeri, Casina iz 1995. godine.

Mračna kriminalistička komedija/drama ovog genija u trajanju od skoro 3 sata? Publika i kritika s veseljem čekaju film, a je li Vuk s Wall Streeta samo lukavo izbjegao NC-17 oznaku i ostavio neke druge mračne scene vidjet ćemo već na Božić kada film stiže u kina diljem svijeta!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    0 0
    Filmopat filmopat @ 29.11.2013. 11:03

    Primjer još jednog lošeg američkog sustava cenzuriranja. Zamislite, sjedite s djetetom (ili djecom) u kinu i gledate kako se ubijaju, kolju, bacaju bombe u usta, režu ruke, etc., i to je kao normalno, a kad vam se pokaže gola žena i, nedajbože, goli muškarac u istom kadru nastupi ćudoredna cenzura jer ONI se brinu da vaše dijete "ne shvati krivo golotinju". O, Bože, gdje je tu logika!  

    Redatelji se moraju više boriti za svoja djela. Nezavisni filmaši im mogu biti primjer. Nije sve u zaradi, naročito starijim autorima kao što je Scorsese.

  • #3
    1 0
    karter karter @ 28.11.2013. 15:44

    Naravno ja sam isto protiv cenzure svugdje pa tako i u filmu. E i nisam znao kako jedna verzija leoneovog epa još nije prikazana. Ja sam jedino gledao onu od skoro 4 sata ako se ne varam. Međutim lijep proimjer kako cenzura može uništititi dobar film, kad je pušten u američka kina došao je unekoj izmrcvaljenoj osakaćenoj verziji od 2 sata i nešto sitno koja nije dobro prihvaćena niti od publike niti kritike, pa i sam leone je umro brzo nakon toga filma razočaran i verzijom i reakcijom publike te nije do smrti više snimao filmove , tek je kasnije predstavljanjem dužih verzija film stekao kultni status, kao i skoro sva druga djela velikog umjetnika.

  • #2
    1 0
    karter karter @ 28.11.2013. 13:40

    Aha opet o ratingsima ću pričati i opet isto. Američki cenzori lakše prelaze preko brutalnog nasilja nego golotinje, licemjerno kao i njihovo društvo. A što se tiče filma neznam što je moglo nagnati MPAA za tako radikalnu ocjenu. PA gledao sam horore sa galonima krvi i golotinjom i dosta eksplicitnim seksom pa je bilo R, a ovdje još scorsese, eminentni glumci i kandidat za nagrade, sad bi zbilja volio viditi originalnu verziju.

  • #1
    3 0
    acid acid @ 28.11.2013. 12:21

    "brutalno nasilje nije problem, već isključivo golotinja"

    besmisleno

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala