Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Traileri za dva prekrasna japanska animirana filma
Animirani filmovi jednostavno oduševljavaju svojom animacijom, a jedan od njih je potencijalni dobitnik Oscara

Traileri za dva prekrasna japanska animirana filma

U protekla 2 dana dobili smo službene trailere za dva impresivna japanska animirana filma, od kojih je jedan u utrci za nominacija za Oscara.

Oba animirana filma odlikuje prava animacija koja postaje rijetkost na velikom platnu. Studio Ghibli izbacio je predivan 6-minutni trailer za film originalnog naziva Kaguya-Hime No Monogatari (prevedenog kao The Legend of Princess Kaguya ili The Tale of the Bamboo Cutter) koji je režirao Isao Takahata (Grave of the Fireflies).

Kaguya se temelji na japanskom folkloru, konkretno na priči iz 10. stoljeća poznatoj pod nazivom The Tale of the Bamboo Cutter koja govori o tajanstvenoj djevojci Kaguya-Hime rođenoj u posebnoj, sjajnoj stabiljci bambusa. Nakon što ju je Taketori no Okina našao i prigrlio kao vlastitu kćer sa svojom suprugom, svaka sljedeća stabljika koju je posjekao u sebi je imala grumen zlata...

Iako smo već imali prilike vidjeti trailer za Kaze tachinu (The Wind Rises) na raznim filmskim festivalima, stigla je i službena međunarodna verzija za ovu povijesnu fantaziju koja je jedan od 19 potencijalnih filmova koji će biti nominiran za Oscara u kategoriji Najboljeg animiranog filma.

Redatelj i scenarist Hayao Miyazaki poznat je u anime svijetu kao jedan od najboljih animatora našeg vremena. Na dugometražni animirani film inspirirao ga je vlastiti strip istoimenog naziva i roman Tatsua Horija, a u središtu je Jirō Horikoshi, dizajner poznatog japanskog borbenog aviona Mitsubishi A6M Zero iz Drugog svjetskog rata.

Povijesna fantazija već je imala svoju svjetsku premijeru (u SAD dolazi tek krajem veljače), a o popularnosti govore i brojke BoxOffice-a prema kojima je diljem svijeta zaradio malo više od 112 milijuna dolara!

Zaslužuje li Hayao Miyazaki svog drugog Oscara u ovoj kategoriji (2003. godine ga je osvojio za Avanture male Chihiro), provjerite u traileru.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    pandaboy pandaboy @ 20.11.2013. 13:26

    Miyazakijev posljednji film...njušim Oscar :P pogotovo uzevši u obzir da konkurencija za animirane ove godine nije baš jaka

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala