Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najbolji film 11. ZFF-a je Pogrešna dostava
Radi se o izuzetno šarmantnom debitantskom ostvarenju mladog indijskog redatelja Ritesha Batre

Najbolji film 11. ZFF-a je "Pogrešna dostava"

Foto: ZFF

Najboljim filmom 11. Zagreb Film Festivala žiri u sastavu: Leo Barraclough, Srđan Golubović i Ada Solomon proglasio je indijsko-njemačko-francusku produkciju “Pogrešna dostava” u režiji Ritesha Batre.
- To je emotivan, vizualno zadivljujući, umjetnički film koji komunicira s publikom širom svijeta – objasnio je žiri. Redatelju najboljeg filma pripast će nagrada Zlatna kolica i novčana nagrada od četiri tisuće eura.


Posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji dobio je hrvatski film “Vis-à-Vis” redatelja Nevija Marasovića.
- Posebno priznanje odlučili smo dati vrlo jednostavnom, ali iskrenom filmu, Vis-à-Vis, za koji vjerujemo da predstavlja novi glas hrvatskog filma - objasnio je žiri.



Zlatna kolica za najbolji kratki igrani film i nagradu u iznosu od tisuću eura žiri je dodijelio rumunjskom filmu “U akvariju”, redatelja Tudora Cristiana Jurgiua zbog ‘iskrenog prikaza odnosa koji nam je pokazao od koliko se borbe sastoji prava ljubav.'


Posebno priznanje u kratkometražnoj konkurenciji žiri je dodijelio dansko-islandskom filmu “Dolina kitova”, redatelja Guðmundura Arnara Guðmundssona koji govori o zbližavanju dva brata u sumornom okolišu. 


Pobjednik dokumentarnog programa 11. ZFF-a je njemački film “Kapetan i njegov gusar” koji je režirao Andy Wolff, a odluku je donio žiri u sastavu: Saša Ban, Sead Kreševljaković i Timo Novotny.
- Jednostavno, ali savršeno snimljen film koji se temelji na kontrastu dvaju svjetova utjelovljenih u dva lika. Likovi kapetana i njegovog gusara izbjegavaju stereotipnu podjelu na pozitivce i negativce. Pokazuju nam složenost međusobnog razumijevanja i shvaćanja da su obojica samo ljudi, iako su neprijatelji - objasnio je žiri svoju odluku.



Posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji žiri je dodijelio srpskom filmu “Drugi susret”, redatelja Željka Mirkovića, koji govori o ‘najdojmljivijoj priči na svijetu’. 

Najbolji hrvatski film u programu Kockice, o kojem je odlučivao žiri u sastavu Hana Jušić, Jožko Rutar i Alexandra Schmidt, je “Ko da to nisi ti” Ivana Sikavice, kojem će osim nagrade Zlatna kolica biti uručena i novčana nagrada u iznosu od deset tisuća kuna.
- Ovaj film ne dopušta gledatelju odvratiti pogled od neugodnih, ali itekako poznatih prizora iz privatnog života. To čini na stilski hrabar način, bez imalo patosa - objasnio je žiri. 


Posebno priznanje u programu Kockice žiri je dodijelio filmu “Srami se” Darije Blažević koji ‘prikazuje beskompromisnu majčinu ljubav na šaljiv i neočekivan način’.


Svečana dodjela nagrada 11. Zagreb Film Festivala održala se večeras u kinu Europa uz projekciju filma “Krugovi” Srđana Golubovića.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala