Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uz film Zoran, moj nećak idiot otvoren jedanaesti ZFF!
Godišnja nagrada "Albert Kapović" otišla je u ruke producentice Ankice Jurić Tilić

Uz film "Zoran, moj nećak idiot" otvoren jedanaesti ZFF!

Foto: ZFF

Projekcijom filma "Zoran, moj nećak idiot" u dupkom ispunjenoj dvorani kina Europa otvoreno je jedanaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Ceremoniju otvaranja započeli su direktor Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta.

- Jedanaesti  Zagreb Film Festival je pred nama. Pripremili smo za vas stotinjak filmova u deset različitih programa. Uz uobičajene programe, spremili smo nekoliko novih i zanimljivih programa. Svakako trebamo spomenuti i edukativni dio festivala, našu Industriju na kojoj će sudjelovati gotovo sto polaznika i predavača iz Hrvatske i inozemstva - izjavio je Boris T. Matić. 


- Cijeli program će se održavati na već uobičajenim mjestima s tim da ove godine dokumentarne filmove prikazujemo na još jednoj gradskoj, nama novoj lokaciji, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Sve u svemu, očekuje nas osam dana prepunih projekcija, predavanja, predstavljanja, druženja i dobre zabave - dodao je Hrvoje Laurenta, a potom je festival otvorio Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Prije nekoliko godina Hrvatska udruga producenata na Zagreb Film Festivalu oformila je stalnu godišnju nagradu 'Albert Kapović' u spomen preminulog utemeljitelja Hrvatskog audiovizualnog centra. Spomenuta nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama koje su se tijekom godine istaknule u radu u području filmske umjetnosti ili čije je djelovanje značajno doprinijelo kvaliteti i promociji hrvatskog filma, a ove godine nagrada je pripala producentici Ankici Jurić Tilić ("Zagonetni dječak", "Koko i duhovi", "Majka asfalta", "Ćaća", "Crnci", "Kino Lika"...).


- Ovo mi je jedan od najljepših trenutaka u karijeri, i to ne samo zbog toga što sam nagradu dobila od svojih kolega, nego zbog toga što ona nosi ime Alberta Kapovića. Albert je bio pionir i vizionar kojem je zajednički interes bio prije svoga. Sve koje je poznavao  učinio je ne samo većim profesionalcima nego i boljim ljudima - uz te je riječi nagradu preuzela Ankica Jurić Tilić.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala