Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tajne petog staleža u kinima od 24. listopada
Film temeljen na priči o WikiLeaksu i događajima koji su zauvijek promijenili svijet od ovog četvrtka u multipleksima Cinestar

"Tajne petog staleža" u kinima od 24. listopada

Foto: Blitz

Ne možete odavati svjetske tajne bez da izložite sebe.

Svaka generacija ima buntovnika koji promijeni pravila igre moći i postane ikona; za neke on je vizija nade, a za druge opasni državni neprijatelj. Početkom 21. stoljeća ta je osoba posato Julian Assange i njegov WikiLeaks. Neprofitna organizacija pokrenuta je 2006. kako bi omogućila objavu tajnih i potencijalno uznemirujućih informacija anonimnim izvorima za sigurnost zaštite identiteta zahvaljujući dosezima najmodernije kriptografije.

Tajne Peti stalež film je o događajima koji su zauvijek promijenili svijet! "Ovo je tema oko koje se dvoje ljudi jedva mogu usuglasiti. Zato smo, uzevši to u obzir, htjeli napraviti dramatičan film koji će dodatno potaknuti raspravu. Nismo ciljali snimiti anti-WikiLeaks film, već se dotaknuti nekih nevjerojatnih stvari koje su postigli. Odlučili smo pokazati više gledišta, postaviti mnoga pitanja i ostaviti gledateljima da vuku zaključke.", rekao je redatelj Bill Condon.

Uskoro javnost doznaje više no što bi ikad objavile najveće svjetske medij­ske organizacije, ali kad Assange i Berg dobiju pristup većoj količini tajnih službenih dokumenata no itko dotad u američkoj povijesti, naći će se pred teškim pitanjima: prvo je koja je cijena čuvanja tajni u slobodnom društvu, a drugo je koja je cijena njihovog otkrivanja?

Tajne petog staleža pogledajte u multipleksima CineStar i oda­branim kinima od 24. listopada.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala