Mirko Filipović 23. rujna uživo na Novoj TV

srijeda, 17. rujna 2008.

Cro Cop vs. Alistair Overeem, prva borba nakon polugodišnje stanke!

Nakon punih pola godine stanke Mirko Filipović ponovno stupa u ring. Pozornica će biti opet njegova omiljena Saitama Super Arena blizu Tokija, organizacija je Dream, a protivnik će mu biti poznato ime: opasni, renomirani Nizozemac Alistair Overeem.

Iako šest godina mlađi od Filipovića, Overeem je vrlo iskusan borac. U slobodnu borbu ušao je već s 19 godina, a tijekom devet godina profesionalne karijere borio se 39 puta protiv mnogih poznatih boraca. Dosta je gubio, jedanaest puta, između ostalih, od Liddella, Shoguna Rue, Arone...

No, Overeem je mnogo češće pobjeđivao: 28 puta, pa je tako pobijedio Haritonova, Belforta, Vovčančina, a u posljednjoj borbi (i to u srpnju u Dreamu) i poznatog Novozelanđanina Marka Hunta. Član je najpoznatijeg europskog borilačkog kluba, Golden Glory, po vokaciji je kick-boksač, a svoje borbe najviše voli završavati polugama i gušenjem.

Mirko Filipović je u svojoj prvoj i zasad jedinoj borbi u Dreamu u ožujku s lakoćom pobijedio Japanca Tatsuyu Mizuna. Nakon te pobjede zaželio je jačeg protivnika za iduću borbu, ali na njega je morao čekati šest mjeseci, koje je iskoristio za saniranje ozljeda.

Zato ga u utorak, 23. rujna, oko 10.50 sati uživo na Novoj TV (snimka od 19.50 sati) čeka najjači meč u Japanu još od osvajanja Prideova Grand Prixa prije točno dvije godine.

Pobjedom protiv Overeema Filipović bi učvrstio svoj visok status u svijetu slobodne borbe, a pobjeda je nužnost da bi se Cro Cop vratio u najuži svjetski vrh i uskoro dobio priliku za borbu za neki od naslova.

Komentari (3)
Povezane vijesti

Ostale vijesti