Ciklus novog švedskog filma u kinu "Tuškanac"

nedjelja, 14. travnja 2013.

Ciklus otvara nagrađivani dokumentarac "Palme" autorica Kristine Lindstrom i Maud Nycander

Foto: Tuškanac

U nedjelju u 19 sati ciklus novog švedskog filma otvara izvrstan nagrađivani dokumentarac "Palme" autorica Kristine Lindström i Maud Nycander, intrigantan i uspio portret u atentatu 28. veljače 1986. godine ubijenog švedskog premijera Olofa Palmea, a nakon projekcije s jednom od redateljica Kristinom Lindström razgovarat će Josip Grozdanić. A već sljedeću večer gost kina Tuškanac je redatelj Richard Hobert i njegova egzistencijalna drama s elementima fantastike i romanse "Jednosmjerna za Antibes".



Intimistička obiteljska drama "Simon i hrastovi" redateljice Lise Ohlin, adaptacija je romana Marianne Fredriksson o odrastanju senzibilna dječaka Simona Larssona u švedskoj provinciji za vrijeme i kroz desetak godina nakon Drugog svjetskog rata. Disfunkcionalnost i složenost obiteljskih odnosa u fokusima su romantične humorne drame "Moj brat Simon" suscenarista i redatelja Andreasa Öhmana, i egzistencijalne drame Miss Kicki Håkona Liua. Ovaj je potonji nagrađivan na festivalima u Stockholmu, Mannheim-Heidelbergu i Pusanu 2009. godine, a u glavnoj je ulozi izvrsna Pernilla August (Fanny i Alexander).

Slijedi u Cannesu 2010. godine nagrađena dinamična i vrlo zabavna krimi-komedija "Zvuk buke", te na mlađu publiku usmjerena tinejdžerska drama "Tisuću puta jača".

Raspored projekcija možete pogledati ovdje.

 

Komentari (1)
Povezane vijesti

Ostale vijesti