Slučajno kino na Molo longu!

subota, 29. lipnja 2024.

"Na Adamantu: Nitko nije savršen" Nicolasa Philiberta na Molo longu

Foto: Liburnia Film Festival

U ponedjeljak 1. srpnja Slučajno kino dolazi na Molo longo!

Prva projekcija ovosezonskog ciklusa organizirana je u suradnji s Urbanim separeom, povodom festivala "Pozdrav s Riječke rivijere" (festivala obalnih kvartova našeg grada). Pozivamo vas na projekciju poetičnog filma Na Adamantu: nitko nije savršen, renominiranog dokumentariste Nicolasa Philiberta.

Adamant je jedinstven plutajući dnevni centar za skrb smješten na rijeci Seini, u samom centru Pariza. Ekipa koja ga vodi opire se dehumanizaciji psihijatrije i svojim psihički raznolikim posjetiteljima pruža kombinaciju terapeutskih, edukativnih i kulturnih aktivnosti, te bijeg od kapitalističke uravnilovke i kaosa suvremenog metropolisa – utočište u višestrukom smislu, u kojem obespravljeni mogu do mile volje govoriti, pjevati, plesati ili vikati.

Francuski dokumentarist svojim neintruzivnim pristupom ukazuje na krhkost mentalnog zdravlja i važnost pažnje koju posvećujemo jedni drugima. Delikatnom opservacijom kroji šarmantnu posvetu blagotvornom mikrokozmosu Adamanta i njegovoj posadi koja održava poetičku funkciju čovječanstva na životu.

Film se prikazuje od 21 sat!

Lokacija je Molo longo, a ulaz je besplatan.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti