Predstavljamo izvođače CMC Festivala: Mario Rucner i Snježana Dujmić, Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille

nedjelja, 26. svibnja 2024.

Ovogodišnji CMC Festival Vodice 2024. powered by Calzedonia održava se 7. i 8. lipnja

Foto: CMC

Vodice će imati priliku čuti pjesmu "Bilo je dana" autora Rajka Dujmića koja nosi predivnu poruku o prijateljstvu

Pjesmu "Bilo je dana" izvest će glazbenik Mario Rucner i posebna gošća – Rajkova supruga Snježana Dujmić. Autor teksta i glazbe je Rajko Dujmić, a aranžman potpisuju Sven Gleđa i Hrvoje Grčević.

Ova emotivna balada nastala je još 2011. godine u suradnji Rajka i Maria, a njezina posebnost očituje se u predivnoj poruci o prijateljstvu.

"Radi se o jednoj specifičnoj situaciji s moje strane. Radi se o jednoj pjesmi koja se zove 'Bilo je dana', a napisao ju je pokojni Rajko Dujmić. Tu pjesmu je napisao za nas prije deset godina i sada je došlo vrijeme za njenu izvedbu. Njegova supruga Snježana i njegov sin Tin su me zamolili da to napravimo, snimimo spot i probudimo Rajkovu želju za tom pjesmom", rekao je Mario.

Pjesmu će premijerno izvesti uživo u Vodicama na CMC festivalu, a Mario poziva sve da dođu u što većem broju: "Nadam se da ćete uživati, a mi izvođači ćemo dati sve od sebe da vam bude lijepo."

Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille u Vodice dolaze s duetom "Nemam više ni snage ni volje"

Dražen Zečić i Lidija Bačić Lille postali su novi glazbeni par. Bilo je samo pitanje vremena kada će ovo dvoje poznatih splitskih glazbenika udružiti svoje glasove, što su ovoga proljeća i učinili u duetu "Nemam više ni snage ni volje". Kao mjesto predstavljanja pjesme publici, odabrali su Vodice i pozornicu CMC festivala.

Tekst pjesme napisao je Bratislav Zlatanović, dok se za glazbu pobrinuo Dražen Zečić. Aranžman potpisuje Vinko Didović. Suprotno nazivu pjesme, njih dvoje imaju itekako snage i volje raspjevati vodičku publiku.

Ideja za suradnju rodila se na njihovom zajedničkom koncertu u Sloveniji. Dražen i Lidija su se složili, udružili glasove i snimili ovaj singl u koji su prenijeli vrtlog emocija.

Budući da su oboje pioniri CMC festivala i Vodicama se uvijek rado vraćaju, ne čudi što su pjesmu odlučili prvi puta uživo izvesti baš na vodičkoj rivi.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti