"John Stonehouse" - priča o vrtoglavom usponu i padu političara

nedjelja, 26. svibnja 2024.

Senzacionalna istinita priča o cijeni uspjeha i stresu kojem su izloženi političari stiže na male ekrane

Trodijelna britanska dramska serija John Stonehouse o vrtoglavom usponu i padu zastupnika u parlamentu Johna Stonehousea, koji je lažirao vlastitu smrt, od ponedjeljka, 27. svibnja stiže na Hrvatsku radioteleviziju.

Ovo je senzacionalna istinita priča o cijeni uspjeha, stresu kojem su izloženi političari te tome kako su se stavovi prema mentalnom zdravlju promijenili u posljednjih 50 godina.

Prvu epizodu serije John Stonehouse pogledajte u ponedjeljak, 27. svibnja u 21:10 na Prvom programu HRT - HTV 1. 

1. epizoda: Miami 1974. godine. Glava Johna Stonehousea viri iznad površine vode. On gleda prema plaži i vidi svoju odjeću složenu na tlu. Sad više nema povratka.

Krajem 60-ih godina John Stonehouse na vrhuncu je političke karijere. Tijekom mandata premijera Harolda Wilsona postao je ministar zračnog prometa, a zatim ministar pošte. U sretnom je braku s Barbarom Stonehouse s kojom ima troje djece.

Međutim, paralelno s tim uspjesima Stonehouse u tajnosti započinje suradnju s čelnikom češke tajne službe Alexandrom Marekom i vezu sa svojom tajnicom Sheilom Buckley. Marek ga je snimio tijekom odnosa sa špijunkom pa je Stonehouse drage volje pristao odavati informacije u zamjenu za novac. Između njega i Sheile rodila se ljubav, ali to od njega zahtijeva još više balansiranja obaveza.

Osim toga, svoje novostečeno bogatstvo troši velikom brzinom. Premda se Barbara tome protivila, preselili su se u novu raskošnu kuću, a Stonehouse je kupio vrlo skup sportski auto.

Izbori 1970. godine značili su prekretnicu za Stonehousea. Tada su laburisti izgubili vlast, a on je od perjanice stranke postao žrtveni jarac. Na cjedilu su ga ostavili Wilson, Marek i mediji. K tome, krenule su glasine o prevari, a njegova sumnjiva ulaganja došla su pod povećalo javnosti. Sve ga je više obuzimao očaj.

Film Operacija Šakal dao mu je ideju kako će se izvući iz problema, a taj tajni plan uključuje mrtvog birača i krivotvorene putovnice. Službeni put u Miami savršena je prilika za to, ali hoće li moći ostaviti svoju obitelj i pravog Johna Stonehousea?

U seriji glume Matthew Macfadyen, Simon Greenall, Kevin R. Mcnally, Dorothy Atkinson, Keeley Hawes i Emer Heatley. Scenarist je John Preston, a režiser Jon S. Baird.

Druga i treća epizoda serije Stonehouse na rasporedu su u utorak i srijedu, 28. i 29. svibnja, u večernjem terminu na Prvom.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti