Serija "Domina" premijerno na programu Epic Drama

subota, 17. veljače 2024.

Istinita priča o ženi koja je bila mnogo stoljeća ispred svog vremena

Foto: Viasat/Banijay Rights

Domina je nova povijesna dramska serija koju ovog mjeseca premijerno prikazuje program Epic Drama. Radnja je smještena u vrijeme vladavine Gaja Cezara Augusta – a ispričana je kroz nevjerojatnu istinitu priču o njegovoj trećoj supruzi Liviji Druzili, koja je pomaknula granice onoga što jedna djevojka može očekivati od života i uzdigla se do položaja najmoćnije žene na svijetu.

Domina je snimljena u Rimu, a prati Livijin život od njezina prvog vjenčanja, progonstva i povratka u Rim, kad je bila odlučna vratiti sve što joj je oduzeto. To je i učinila na briljantan način, udavši se za čovjeka koji joj je sve to oduzeo. No pritom je postala doživotna neprijateljica žene koju je zamijenila, Skribonije, koja je ostala u blizini Livije jer je neposredno nakon razvoda Gaju rodila dijete, Juliju.

Do tridesete godine svojega života, Livija je već bila vratila svoju imovinu, status i još puno toga. No njezin voljeni otac poginuo je boreći se za republiku – protiv njezina supruga Gaja. Livija uskoro otkriva da nije dovoljno preuzeti moć, nego da je morate znati i zadržati kad vam je svi drugi žele oduzeti.

Livija se nada da će jedan od njezinih sinova preuzeti vlast nakon Gajeve smrti – i obnoviti republiku tako što će vlast vratiti Senatu. To je obećanje koje je dala svojemu ocu. A to je ujedno i tajna koju Gaj ne smije saznati. Kako bi postigla svoj cilj, Livija se mora pobrinuti da njezini sinovi Tiberije i Druz imaju slobodan put naslijediti vlast.

Bit će to mračno i teško putovanje za Liviju – osobno, emocionalno i političko – budući da put do ostvarenja njezine plemenite ambicije postaje sve opasniji i bremenitiji nevoljama.

Liviju Druzilu glumi Kasia Smutniak. Smutniak predvodi međunarodnu glumačku ekipu u kojoj su i Matthew McNulty kao Gaj, car August; Claire Forlani kao Octavia, Gajeva sestra; Christine Bottomley kao Skribonija, Gajeva druga žena i Livijina smrtna neprijateljica; i Ben Batt kao Agripa, Gajev prijatelj iz djetinjstva i general. Autor serije je Simon Burke, a redatelj David Evans.

Dominu premijerno pogledajte na programu Epic Drama, u ponedjeljak, 19. veljače, u 21:00 sat.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti