Komedija "Sedmo nebo" Jasne Nanut u kinima

subota, 04. studenog 2023.

Film će otvoriti ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala nakon čega kreće s kino-distribucijom

Komedija Sedmo nebo redateljice Jasne Nanut i producenta Hrvoja Osvadića, koji zajedno potpisuju scenarij filma, otvorit će 6. studenog ovogodišnje izdanje Zagreb Film Festivala (ZFF), a od četvrtka, 9. studenog dolazi u kina diljem Hrvatske. Film je premijerno prikazan na 70. Pulskom filmskom festivalu, a nastao je u produkciji Petnaeste umjetnosti te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

U središtu priče filma je Nino Radman (Krešimir Mikić), čovjek s previše žena i premalo vremena koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi (Iva Mihalić) da osim nje voli još jednu ženu, plesačicu Tamaru (Iva Jerković Oreški), Nino traži pomoć svog prijatelja čiji ga klasični muški recepti za rješavanje problema vode u još veći kaos. U strahu od žene i vlastite sjene, njegova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov tlak.

"Ono što je nekad bila Almodovarova žena na rubu živčanog sloma, u Sedmom nebu je muškarac, jer žene su danas jače no ikad i od muškaraca, logično, očekuju da budu jednako snažni, no pokušavajući dosegnuti sedmo nebo, Nino se zaglavljuje između poriva i odgovornosti, nesposoban suočiti se ne samo sa ženom s kojom dijeli život, već i sa samim sobom. Taj vječan 'ili-ili' koji se nadvio nad njime poput tamnog oblaka i sada ga prati u stopu, pretvara njegov život u potpuni kaos, a sa svakim novim pokušajem da konačno gukne, Nino je sve uplašeniji i sve - smješniji.", o filmu kaže Jasna Nanut.

Sedmo nebo je prvi dugometražni film Jasne Nanut. Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković Oreški i Iva Mihalić, dok u zapaženim sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

U nizu sporednih uloga pojavljuju se Urša Raukar, Mario Petreković, Iva Visković Križan, Adrian Pezdirc, Jerko Marčić, Klara Mucci, Karlo Mrkša, Priska Ugrina, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Nataša Kopeč, Robert Ugrina, Tit Medvešek, Toma Medvešek, Ivana Krizmanić, Lukrecija Tudor, Janko Popović Volarić, Lucija Barišić i mnogi drugi.

Film se prikazuje u kinima od 9. studenog.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti