Objavljeni naslovi i opisi epizoda za 6. sezonu serije "Black Mirror"

ponedjeljak, 15. svibnja 2023.

Ovog lipnja konačno stiže nova sezona SF serije u kojoj glume mahom velika glumačka imena

Foto: YouTube

Mjesec i pol nakon objave prvog službenog trailera za novu, šestu sezonu serije Black Mirror stigli su naslovi epizoda te njihovi opisi!

Na novu sezonu obožavatelji ove distopijske SF serije zbilja su se načekali s obzirom na to da je peta sezona, koja je imala samo tri epizode, izašla još 2019. godine. Osim teaser trailera koji je dostupan od kraja travnja, Entertainment Weekly pa IMDb objavili su naslove novih pet epizoda i njihove opise, a tu je i službeni Netflixov video s naslovima i nekoliko novih fotografija. Poznato je i u kojim epizodama glume koje zvijezde pa i to donosimo u nastavku.

Prva epizoda nosi naziv Joan Is Awful u kojoj jedna prosječna, obična žena otkrije kako je globalna streaming platforma pokrenula prestižnu televizijsku dramu koja je adaptacija njezinog života, a u kojoj je glumi velika holivudska zvijezda Salma Hayek. Uz Hayek glume Annie Murphy, Michael Cera, Rob Delaney, Ben Barnes i Himesh Patel, a epizodu je režirala Ally Pankiw.

Slijedi epizoda Loch Henry u režiji Sama Millera o mladom paru koji putuje u uspavani škotski grad kako bi radili dokumentarac o prirodi, ali se navuku na lokalnu priču o šokantnim događajima iz prošlosti. Glume Samuel Blenkin, Myha'la Herrold, Daniel Portman, John Hannah i Monica Dolan.

Treća epizoda Beyond the Sea donosi nam alternativnu 1969. godinu u kojoj se dvojica muškaraca nalaze na misiji u kojoj se bore s posljedicama nezamislive tragedije. Režirao ju je John Crowley, a glume Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton i Rory Culkin. S obzirom na to da u najavi vidimo astronauta, valja se prisjetiti da je 1969. Amerika u svemir poslala prvog čovjeka.

Slijedi Mazey Day redateljice Ute Briesewitz u kojoj problematičnu starletu prate naporni paparazzi dok se ona nastoji nositi s posljedicama prometne nesreće. Glume Zazie Beetz, Clara Rugaard i Danny Ramirez.

Posljednja, peta epizoda Demon 79 smještena je u 1979. godinu u sjevernu Englesku gdje nalazimo asistenticu prodaje kojoj je rečeno kako mora počiniti strašna djela da spriječi katastrofu. Glume Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley i David Shields, a režiju potpisuje Toby Haynes. Kod ove epizode treba naglasiti da je ovo jedina koju nije sam napisao tvorac Black Mirrora Charlie Brooker, već je s njim pisala Bisha K. Ali, autorica i glavna scenaristica serije Ms. Marvel.

Šesta sezona serije Black Mirror u lipnju stiže na Netflix, točan datum još nije poznat.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti