Kriminalistička serija "Duhovi prošlosti" vodi nas u Sjevernu Irsku

subota, 28. siječnja 2023.

Četverodijelna kriminalistička serija od ovog ponedjeljka kreće s prikazivanjem na našim malim ekranima

Kada iz mora izvuku luksuzni automobil, iskusni detektiv Tom Brannick odmah uoči sličnost sa zloglasnim neriješenim slučajem koji za njega ima velik osobni značaj - davno zaboravljenim nizom misterioznih nestanaka.

Serija Duhovi prošlosti prati opsesivno nastojanje Toma Brannicka da raskrinka gotovo mitsku figuru koja stoji iza toga, kodnog imena Golijat, prema divovskim brodogradilišnim dizalicama, Samsonu i Golijatu, koje dominiraju vizurom Belfasta. Slučaj će razotkriti mračnu prošlosti, kako Tomovu, tako i njegove zemlje. Serija Duhovi prošlosti prikazuje se od ponedjeljka, 30. siječnja do četvrtka, 2. veljače na Drugom programu HRT - HTV 2 u večernjem terminu.

Jed Mercurio (Tjelesni čuvar, Na dužnosti) izvršni je producent ove napete četverodijelne kriminalističke serije čija je radnja smještena u Sjevernu Irsku.

U ponedjeljak, 30. siječnja u 23:25 automobil je izvučen iz Strangford Lougha, a vlasnik otet. Viši inspektor Tom Brannick prepoznaje "potpis" poznatog plaćenog ubojice poznatog pod imenom Golijat. Navodno je riječ o bivšem policajcu koji je netragom nestao prije 20 godina, a među njegovim prvim žrtvama bila je i Tomova supruga.

U drugom nastavku u utorak, 31. siječnja, u 22:55 Tom nastavlja potragu za otmičarom Pata Keenana, nadajući se da će ga odvesti do Golijata. No čini se da ga netko lažnim tragovima navodi na krivi put.

Tom i Niamh kreću u potragu za Adamom Corryjem, koji je nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Tori Matthews pristaje pomoći Tomu u razotkrivanju identiteta Golijata, no kako pritisak na policiju raste, Tom se mora suočiti s mogućnošću da mu je Golijat netko jako blizak. Sadržaj je to treće epizode koja slijedi u srijedu, 1. veljače, u 23:10.

U posljednjem četvrtom nastavku serije koji je na rasporedu u četvrtak, 2. veljače, u 23:05 Tom Brannick traži pomoć Heather Pentland kako bi saznao što Jackie Twomey zna o Golijatu. Tori Matthews i Tomova kći Izzy pritišću Toma da otkrije istinu. U pitanju su životi pa Tom mora razotkriti Golijata prije nego što bude prekasno. 

U glavnim su ulogama James Nesbitt, Lorcan Cranitch, Lisa Dwan, Ian McElhinney, Charlene McKenna, Susan Lynch.

Scenarij Chris Brandon, režija Pete Travis.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti