Neočekivani hit: "Smiješak" zaradio preko 200 milijuna dolara diljem svijeta

utorak, 08. studenog 2022.

Studio Paramount ove je godine nanizao same hitove kao što su "Top Gun: Maverick", "Izgubljeni grad" i "Sonic: Super jež 2"

Foto: YouTube

Paramountov jezivi horor Smiješak (Smile) proteklog je vikenda ostvario nevjerojatno dobru zaradu: prešao je 200 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.

Službene brojke koje su jučer objavljene navode kako je nakon 6 tjedana zaradio 99,1 milijun dolara na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi te još 103,8 milijuna u ostatku svijeta što je ukupno 202,9 milijuna dolara. Odlična zarada kad je u pitanju horor te pogotovo jer je za produkciju potrošeno samo 17 milijuna dolara.

„Spektakularne brojke Smiješka pokazuju nam što je stvarno moguće kad imate briljantno složenu marketinšku kampanju za majstorski napravljen horor. Hvala svim našim kreativnim partnerima, redatelju Parkeru Finnu, nevjerojatnoj glumačkoj ekipi i svim našim najboljim produkcijskim, marketinškim i distribucijskim timovima koji su stvorili zabavno iskustvo koje ljubitelji filmova mogu naći samo u kinima“, oduševljeno je u službenoj izjavi rekao predsjednik Paramount Picturesa i izvršni direktor Brian Robbins.

Ova fenomenalna zarada impresivna je i zato što film nije inicijalno trebao biti prikazan u kinima, već se trebao isključivo naći na streamingu Paramount+, ali se zbog odličnih reakcija na testnim projekcijama studio odlučio za kina. Bila je to dobra odluka za Paramount koji je ove godine imao niz odličnih hitova među kojima su i Top Gun: Maverick, Izgubljeni grad, Scream i Sonic: Super jež 2.

Horor Smiješak u hrvatskim kinima premijerno se počeo prikazivati 29. rujna, a danas se može pogledati još u ponekim kinima.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti