Napokon predstavljena nova serija u franšizi "Zvjezdanih staza"

utorak, 05. travnja 2022.

"Star Trek: Strange New Worlds" dobila je trailer koji predstavlja kapetana Pikea i njegovu ekipu

Željno iščekivani spin-off Star Trek: Discoveryja, serija Star Trek: Strange New Worlds, napokon je predstavljena prvim kadrovima kroz koji su najavljene nove avanture kapetana Pikea (Anson Mount) i njegove posade na brodu U.S.S. Enterprise.

Serija je vremenski smještena prije originalne serije Zvjezdanih staza, a prati likove koje smo originalno upoznali u propaloj pilot epizodi imena The Cage, ali su pažnju tek privukli pojavljivanjem u Discoveryju.

Pike je postao centralni lik u drugoj sezoni Discoveryja, zajedno s Unom Chin-Riley (Rebecca Romijn) i Spockom (Ethan Peck), koji će također sada reprizirati svoje uloge. No oni nisu jedini likovi koji će dobiti drugu šansu u franšizi. U Strange New Worlds će se vratiti Christine Chapel (Jess Bush), Nyota Uhura (Celia Rose Gooding) i dr. M'Benga (Babs Olusanmokun). Među ostalim se likovima nalaze La'an Noonien-Singh (Christina Chong), rođakinja kultnog Star Trek negativca Khana Noonien Singha, narednica Erica Ortegas (Melissa Navia) i Hemmer (Bruce Horak).

Akiva Goldsman i Alonso Myers na seriji zajednički rade kao showrunneri, a Goldsman potpisuje i scenarij za premijernu epizodu, prema priči koju je osmislio zajedno s Alexom Kurtzmanom i Jenny Lumet.

Prije same premijere je serija već dobila zeleno svjetlo za drugu sezonu te je otkriveno kako će Paul Wesley u drugoj sezoni postati kultni James T. Kirk. Premijera prve sezone očekuje se 5. svibnja na Paramount+ platformi.

M.M.K.

Komentari (6)
Povezane vijesti

Ostale vijesti