Disney odgovorio na razočarenje Petera Dinklagea oko nove "Snjeguljice"

četvrtak, 27. siječnja 2022.

Glumac je razočaran što studio ne vidi problem oko prikaza osoba patuljastog rasta

Foto: Depositphotos

Prije nekoliko dana Peter Dinklage prozvao je studio Disney i kritizirao neke njihove odluke oko snimanja nove verzije Snjeguljice, a jučer je stigao njihov odgovor.

Nagrađivani glumac ogorčen je i razočaran što će Disney raditi novi film prema bajci koja izrazito loše predstavlja patuljke, odnosno osobe patuljastog rasta.

Naime, novu igranu verziju koja se vodi pod nazivom Disney's Snow White režirat će Marc Webb (500 dana ljubavi, Čudesni Spider-Man filmovi s Andrewom Garfieldom), a u glavnoj ulozi naći će se Rachel Zegler kojoj je prva uloga bila ona u novoj Priči sa zapadne strane. U ulozi Zle kraljice gledat ćemo Gal Gadot.


Rachel Zegler u prosincu 2021. na premijeri Priče sa zapadne strane u Los Angelesu

Dinklage je rekao kako je bio iznenađen i zatečen što je studio slavio odabir latinoameričke glumice za Snjeguljicu, a s druge strane će napraviti degradirajući prikaz osoba patuljastog rasta: "Progresivni ste u jednom smislu, a u drugom radite jeb* priču o sedam patuljaka koji zajedno žive i rade u špilji?" Dodao je i kako je razočaran što Disney nije ništa naučio iz njegovih napora o predstavljanju osoba patuljastog rasta.

"Kako bismo izbjegli jačanje stereotipa iz originalnog animiranog filma, s novom verzijom krenuli smo sa sasvim novim pristupom za ovih sedam likova i konzultiramo se s članovima zajednice osoba patuljastog rasta. Veselimo se što ćemo s javnosti podijeliti više o ovome kad film krene u produkciju", rekao je glasnogovornik Disneya za Variety.

Disney's Snow White u produkciju bi trebala krenuti ove godine, a Disney još nema definiran datum premijere.

D.Ž.

Komentari (7)
Povezane vijesti

Ostale vijesti