U komediji oskarovca Tanovića zagrebačka će influencerica posvađati cijelo Sarajevo

nedjelja, 28. studenog 2021.

Film "Deset u pola" u hrvatska kina stiže već ovog tjedna

Komedija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog redatelja Danisa Tanovića Deset u pola, čijom je svjetskom premijerom otvoren ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, u Cineplexx i odabrana kina stiže 2. prosinca.

- Čula sam da su ovdje najbolji ćevosi u gradu, reći će zagrebačka influencerica Enisu, vlasniku jedne od najpopularnijih ćevabdžinica u Sarajevu i potpuno ga zbuniti, ali i pokrenuti žestoko rivalstvo između dvoje starih prijatelja, njihovih obitelji, ali i svih u Sarajevu kojima je stalo do - ćevapa.

Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro pred Enesovu ćevabdžinicu dođe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati ”najbolje ćevose u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada.

Tanovićev film Deset u pola nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT) te uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Regionalni distributer filma Deset u pola je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija, u suradnji s kompanijama Art Vista i Oskar film.

Film je dosad prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu na Bosphorus Film Festivalu te u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Deset u pola u Cineplexx i odabrana kina stiže 2.12.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti