Druga sezona serije "Maigret" na našim malim ekranima

nedjelja, 21. studenog 2021.

Druga sezona serije prema bestselerima majstora detektivskog romana Georgesa Simenona stiže ovaj tjedan

U petak, 26. studenoga na Drugom programu HRT - HTV 2 u 21 sat ne propustite 1. epizodu druge sezone serije Maigret. Međunarodna filmska zvijezda Rowan Atkinson glumi legendarnog francuskog detektiva Julesa Maigreta. Vraćamo se na ratom oštećene ulice Pariza 50-ih godina prošlog stoljeća gdje nas čekaju još dvije napete kriminalističke priče snimljene prema bestselerima majstora detektivskog romana Georgesa Simenona.

U epizodi Night at the Crossroads Maigret satima ispituje osumnjičenog ubojicu Carla Andersena. Ali unatoč njegovim najboljim naporima, Andersen inzistira na tome da je nevin. Zašto je onda trgovac dijamantima pronađen na njegovu posjedu, u njegovu automobilu, ubijen njegovim pištoljem? I zašto su on i njegova tajanstvena sestra Else pokušali pobjeći?

U epizodi Maigret in Montmartre Arlette, striptizeta u jednom od otrcanih noćnih klubova u toj četvrti, prijavljuje razgovor o ubojstvu koji je slučajno čula. Ali njezino izvješće shvatit će se ozbiljno tek kad i samu Arlette pronađu zadavljenu. Tko je bila Arlette, zašto je ubijena i tko je sljedeći?

Ovi filmovi odlikuju se sjajnom režijom i izvrsnom glumačkom postavom, a na ekrane nam donose još dva bestselera Georgesa Simenona.

1. epizoda: Istraga o ubojstvu trgovca dijamantima iz Antwerpena upućuje na jednog čovjeka - Carla Andersena, danskog državljanina koji živi u predgrađu Pariza. No, unatoč svim dokazima Maigret ga pušta, što silno uznemiri starog prijatelja i kolegu inspektora Grandjeana.

Zašto je truplo trgovca dijamantima pronađeno u njegovoj izoliranoj vili? Zašto je njegova sestra uvijek zatvorena u svojoj sobi? I zašto svi u tom susjedstvu nešto skrivaju?

U glavnim su ulogama Rowan Atkinson (Maigret), Shaun Dingwall (Janvier), Lucy Cohu (gđa Maigret), Kevin McNally (inspektor Grandjean), Tom Wlaschiha (Carl Anderson), Mia Jexen (Else Anderson).

Scenarij potpisuju Stewart Harcourt i Guy Andrews, a režiju Thaddeus O'Sullivan i Sarah Harding.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti