Nova danska serija "Sommerdahlova ubojstva" na malim ekranima

subota, 16. listopada 2021.

Danska kriminalistička serija nadahnuta je romanima spisateljice Anne Grue

Danska kriminalističku serija Sommerdahlova ubojstva započinje s prikazivanjem u ponedjeljak 18. listopada u 15:50 na Prvom programu HRT - HTV 1. Serija iz 2020. godine nadahnuta je romanima danske spisateljice Anne Grue.

Ugledni policijski istražitelj Dan Sommerdahl voli svoju suprugu Marianne s kojom je u braku 25 godina. Ona radi kao glavna kriminalistička tehničarka u istom okrugu i u istoj zgradi kao Dan.

Dan pokušava zaštititi svoju obitelj i svoj grad. No sklon je tomu da zaboravlja osobne veze, kao što je njegov brak. Marianne čezne za svojim suprugom. Kada Marianne spomene Danu da želi rastavu, Dan i ne sluti koliko je blizu katastrofe.

Njegov partner i najbolji prijatelj te pomoćnik u istragama Flemming Torp potajno je zaljubljen u Marianne. Situacija postane napeta jer Dan, Flemming i Marianne i dalje zajedno rade, rješavaju ubojstva u Elsinoreu. Vode bitku između želja i morala. Trojac iz policije u Elsinoreu za to vrijeme mora rješavati lokalne slučajeve ubojstva.

U prvoj epizodi proslava 25. godišnjice braka Marianne i Dana Sommerdahla prekinuta je kada na plaži pokraj dvorca Kronborg pronađu mrtvu ženu slavenskog podrijetla. Žena je nedavno rodila. Svaka je minuta važna kako bi pronašli njezino dijete prije nego što bude prekasno.

Autorica serije The Sommerdahl Murders je Lolita Bellstar.

Naslovne uloge tumače Peter Mygind (Dan Sommerdahl), André Babikian (Flemming Torp), Laura Drasbæk (Marianne Sommerdahl), Diêm Camille G. (Lina), Peter Gantzler (Svend), Mathias Käki Jørgensen (Benjamin).

Redatelji su Kenneth Kainz i Carsten Myllerup.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti