Disney predstavio trailer za dokumentarni film o doktoru Anthonyju Fauciju

srijeda, 06. listopada 2021.

"Fauci" donosi njegovu životnu priču, a na streamingu je dostupan s današnjim datumom

Foto: YouTube

Disney i National Geographic donose životnu priču doktora Anthonyja Faucija, a dokumentarni film jednostavnog naslova Fauci neki dan je predstavljen prvim trailerom.

Za neke heroj nacije, za neke izdajnik, doktor Fauci odigrao je važnu ulogu tijekom sprečavanja širenja pandemije koronavirusa u Americi dok su se političari ponašali kao da se ništa ne događa. Autori navode kako Fauci donosi "rijedak uvid u dugogodišnju profesionalnu karijeru i privatan život javnog službenika koji se nakon cijelog radnog staža suočio s najvećim testom: pandemijom čija žestina nema konkurenciju u modernoj povijesti". Po mnogima je Fauci postao najvrjedniji doktor svog područja jer je unio veliko zalaganje u borbu protiv aktualne pandemije, dok ga je isto to pretvorilo u metu za mnoge.

Doktor Fauci imao je vodeću poziciju u američkom zdravstvu za vrijeme sedam predsjednika i bio je prisutan tijekom katastrofalnog početka bolesti HIV/AIDS, SARS-a, ebole i drugih. Za sve one koji za doktora nisu čuli do pandemije koronavirusa ovo je idealna prilika da saznaju više o jednom od najvećih umova medicine i o svemu što je napravio za zdravstvenu zajednicu u SAD-u.

O doktoru će govoriti razne poznate ličnosti: bivši predsjednik George W. Bush, Bill Gates, Bono, bivša savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice, direktor National Institutes of Health doktor Francis Collins, bivši direktor CDC-a doktor Tom Frieden, novinarke Laurie Garrett i Apoorva Mandavilli, te ključni aktivisti za AIDS. O njegovom privatnom životu govorit će obitelj, prijatelji i bivši pacijenti. Režiju potpisuju John Hoffman i Janet Tobias.

Fauci na streaming servisu Disney+ možete pogledati od danas, 6. listopada.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti