"Venom 2" osvojio Ameriku, novi Bond "Za smrt nema vremena" ostatak svijeta

ponedjeljak, 04. listopada 2021.

Zadnji film o tajnom agentu 007 s Danielom Craigom na tržište Sjeverne Amerike stiže ovaj četvrtak, a "Venom 2" kod nas 14.10.

Foto: YouTube

Nakon godinu i pol čekanja na 25. film u James Bond franšizi, obožavatelji su konačno došli na svoje!

No Time To Die iliti kod nas Za smrt nema vremena startao je u većini zemalja diljem svijeta te je zaradio fantastičnih 119 milijuna dolara s ukupno 54 tržišta. S obzirom na odličan početni rezultat ulagači i studiji iza filma su zadovoljni što su novog Bonda odlučili zadržati isključivo u kinima, a ne paralelno omogućiti gledanje na streamingu.

"Ovo je grupni trud i uspjeh. Filmska ekipa napravila je izvanredan film i stvarno smo jako ponosni što smo dio ovog uspjeha s MGM-om i EON-om. Barbara Broccoli zalagala se za kino iskustvo i stvarno je zadovoljavajuće što je film toliko uspješan tijekom pandemije", rekla je Universalova predsjednica međunarodne distribucije Veronika Kwan Vandenberg.

Za smrt nema vremena zaradio je rekordnih 25,6 milijuna dolara u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, a odličan početak ima i u Njemačkoj (14,7 milijuna) te Japanu (5,8 milijuna). S obzirom na to da je film koštao 250 milijuna dolara samo u produkciji i još barem 100 milijuna za promociju trebat će još dosta zarade da film bude u profitu. Gledatelje sigurno privlači i to što je ovo peti i posljednji put da Daniel Craig glumi Jamesa Bonda, a glumac je i sam prilično emotivan zbog toga. U ostalim ulogama su Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw i Christoph Waltz.

I dok film Za smrt nema vremena ima odličan rezultat diljem svijeta, tržište Sjeverne Amerike mora pričekati još nekoliko dana za njegovu premijeru jer u Americi premijerno kreće 8. listopada. No, zato je tamo ovaj vikend startao jedan drugi blockbuster: riječ je o nastavku hita Venom iz 2018. godine, Venom: Let There Be Carnage (Venom 2) koji je u prvom vikendu zaradio 90,1 milijun dolara što je novi rekord u pandemiji!

Venom 2 dosta je mračniji od prethodnika, a dolazi nam od Sonyja i nevezan je uz Marvel Cinematic Universe, a uspjeh svakako duguje i (dobroj) odluci da se može pogledati isključivo u kinima. Što se tiče otvaranja u ostatku svijeta, film je još krenuo u Rusiji gdje je za prvi vikend zaradio 13,8 milijuna dolara. Ovaj tjedan stiže u Latinsku Ameriku i tek onda u ostatak svijeta, dok datum za Kinu još nije poznat. Podsjetimo, Venom je postigao ogroman uspjeh baš na tom tržištu gdje je 2018. godine zaradio 269 milijuna dolara.

U glavnoj ulozi je Tom Hardy, a u ostalima su Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham i Woody Harrelson. Film je režirao Andy Serkis.

Za smrt nema vremena od 30. rujna igra i u hrvatskim kinima, a hoće li prestići rekord novog Venoma u Sjevernoj Americi vidjet ćemo za tjedan dana. Venom 2 pak u hrvatska kina stiže 14. listopada.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti