Potvrđeno: Idris Elba glumit će u filmu "Luther", snimanje kreće uskoro

četvrtak, 16. rujna 2021.

Tvorac dramske serije Neil Cross napisat će scenarij i za igrani film, a u njemu će se pojaviti i Cynthia Erivo te Andy Serkis

Foto: Twitter

Nakon mnogih nagađanja sad je konačno službeno: Idris Elba ponovit će svoju ulogu detektiva Johna Luthera iz serije Luther za istoimeni igrani film na Netflixu, a Cynthia Erivo i Andy Serkis također će se naći u projektu u zasad nepoznatim ulogama.

Godinama se Elba zalagao da hit serija dobije svoj film, a želja mu je konačno ispunjena. Scenarij će napisati Neil Cross koji je osmislio seriju, režirat će ga Jamie Payne, u ko-produkciji Netflixa, BBC-ja i Chernin Entertainmenta. Radnja filma nastavit će se na onu iz serije, ali detalji zasad nisu poznati.

Serija Luther s prikazivanjem je počela 2010. godine i imala je pet sezona, a zahvaljujući njoj Elba je postao svjetski poznat te mu uloga je priskrbila četiri nominacije za Emmy. Nedavno smo ga gledali u filmu Odred otpisanih: Nova misija, uskoro ćemo ga gledati u Netflixovom vesternu The Harder They Fall te u romantičnoj drami Georgea Millera Three Thousand Years of Longing. Glumac snima i triler Beast Baltasara Kormákura, te ćemo ga moći čuti u nastavku Sonica u originalnoj verziji.

Cynthia Erivo glumila je legendarnu Arethu Franklin u seriji Genius te bi se trebala pojaviti u Disneyevoj igranoj verziji Pinokija i remakeu The Rose, dok svi jedva čekamo vidjeti Andyja Serkisa u ulozi Alfreda u filmu The Batman s Robertom Pattinsonom.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti