"Krstarenje džunglom" još jedan neočekivani kino hit

ponedjeljak, 02. kolovoza 2021.

Iako je film dostupan i na streaming servisu u kinima je prošao 40% bolje od predviđene zarade za prvi vikend prikazivanja

Foto: YouTube

Novi Disneyev film, zabavna avantura Krstarenje džunglom (Jungle Cruise) ostvarila je 40% bolji rezultat u kinima od očekivanog, piše Variety!

Prvi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi zarada iznosi 34 milijuna dolara što u Disneyju nisu očekivali pogotovo jer je film dostupan i na streamingu Disney+ uz dodatnu naknadu od 29,99 dolara. Ista Disneyeva strategija bila je i za Black Widow što je uzrokovalo kontroverze jer je zarada prilično mala s obzirom na očekivanja tako da je glavna zvijezda Scarlett Johansson tužila tvrtku jer će je ovakav način distribucije koštati milijune i milijune dolara. Mnogi su sada postavli pitanje može li za slabiji rezultat tog filma zbilja kriviti streaming uslugu ako je avantura Krstarenje džunglom ipak prilično dobro prošla u kinima.

U ostatku svijeta zaradio je još 27,6 milijuna dolara za prvi vikend prikazivanja, a Disney+ je objavio kako na tom streamingu zasad broji preko 30 milijuna dolara. Film Krstarenje džunglom je snimljen s budžetom od impresivnih 200 milijuna dolara, režirao ga je Jaume Collet-Serra, a temelji se prema poznatoj tematskoj vožnji u Disney parku. Glavne uloge imaju velike zvijezde Emily Blunt i Dwayne Johnson, a uz njih glume Jesse Plemons, Édgar Ramírez, Jack Whitehall i Paul Giamatti.

Prošlotjedno iznenađenje bio je triler M. Nighta Shyamalana Ostarjeli (Old) koji je također neočekivano završio na prvom mjestu gledanosti, da bi drugi vikend pao na drugo sa zaradom od skoro 7 milijuna dolara u Sjevernoj Americi. Film ima prilično dobre kritike i dosad je diljem svijeta zaradio skoro 50 milijuna dolara s budžetom od oko 18 milijuna.

Filmovi Krstarenje džunglom i Ostarjeli u hrvatskim kinima igraju od 29. srpnja.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti