Netflix radi igranu akcijsku seriju o Pokemonima

srijeda, 28. srpnja 2021.

S obzirom na popularnost "Pokémon" franšize i uspjeh igranog filma iz 2019., serija bi mogla biti hit

Foto: YouTube

Netflix je krenuo u planiranje nove Pokémon serije, ovaj put riječ je o igranoj verziji!

Projekt je još u ranom razvoju pa nisu poznati detalji o radnji, ali izvori navode kako je uz seriju vezano ime Joea Hendersona koji će napisati scenarij i biti jedan od izvršnih producenata. Henderson trenutno radi na jednoj drugoj popularnoj Netflixovoj seriji, Lucifer, za koju je jedan od showrunnera i izvršnih producenata. Igrana serija trebala bi biti slična filmu Detektiv Pikachu (Ryan Reynolds i Justice Smith) koji smo gledali 2019. godine.

Osim Lucifera i plana za seriju o Pokemonima, Henderson je zaposlen i na ekranizaciji stripa Shadecraft također za Netflix. Sjećamo ga se i po seriji 11.22.63 koju je napravio za Hulu, te Graceland i Zločinci u odijelima za USA Network.

Ovaj Netflixov potez ne čudi jer na svojoj platformi imaju već nekoliko Pokémon serija i filmova, kao što su Pokemon: Indigo League i Pokemon Journeys. Pokémon franšiza postala je globalni fenomen još 1995. godine, a do današnjeg dana podrazumijeva televizijske serije, filmove, video igrice, igre s kartama, knjige, manga stripove i još mnogo toga. Kad na to dodamo činjenicu da je igrani film Detektiv Pikachu bio veliki hit u kinima sa zaradom od preko 430 milijuna dolara (budžet je bio 150 milijuna), uspjeh igrane serije sigurno neće izostati.

Zastupnici za Netflix i Hendersona nisu imali službenih komentara.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti