Universal platio 400 milijuna dolara za novu "Exorcist" trilogiju

četvrtak, 29. srpnja 2021.

Ellen Burstyn i Leslie Odom Jr. imaju glavne uloge, a prvi film očekujemo tek za dvije godine

Foto: YouTube

Studio Universal je bio spreman dati 400 milijuna dolara za novu trilogiju Exorcist (Istjerivač đavla) za koju planira i prikazivanje na svojoj novoj streaming usluzi Peacock.

Oskarovka Ellen Burstyn ponovit će svoju ulogu Chris MacNeil iz originala iz 1973. godine, a režija nove franšize pripala je Davidu Gordonu Greenu, zaslužnom za reboot Halloween serijala.

Originalni The Exorcist režirao je William Friedkin i doživio je uspjeh kod kritike i publike sa zarađenih 441 milijun dolara diljem svijeta i 10 nominacija za nagradu Oscar, čime je postao prvi horor film u povijest koji je bio nominiran u kategoriji najboljeg filma. U središtu radnje bila je Chris (Burstyn) koja je angažirala dvojicu svećenika kako bi napravili egzorcizam nad 12-godišnjom kćeri (Linda Blair). Nastavci originala uglavnom su doživjeli veliki neuspjeh, kao i televizijska serija The Exorcist iz 2016. godine koja je otkazana nakon dvije sezone.

Uz Burstyn znamo kako ćemo u novoj franšizi gledati Leslieja Odoma Jr.-a kao očajnog oca koji je u potrazi za Chris jer je njegovo dijete zaposjeo demon. Ostali detalji zasad nisu poznati.

Ovime je nova franšiza Exorcist postala još jedna u nizu visokobudžetnih filmova koji stižu na neki od streaming servisa: Netflix je platio 450 milijuna za prava na nastavke krimića Nož u leđa, a Amazon 125 milijuna dolara za ekskluzivna prava na Coming 2 America, kao i 200 milijuna dolara za SF The Tomorrow War koji je 2. srpnja stigao na taj streaming servis.

Prvi od tri planirana Exorcist filma u kinima očekujemo 13. listopada 2023., a preostala dva mogli bi premijeru imati isključivo na streamingu Peacock.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti