Filmski festival u Cannesu otvara "Annette", objavljen i prvi trailer

utorak, 20. travnja 2021.

U glazbenoj drami Leosa Caraxa glavne uloge imaju Adam Driver i Marion Cotillard

Foto: YouTuube

74. izdanje Filmskog festivala u Cannesu 7. srpnja otvorit će iščekivana glazbena romantična drama Annette.

U režiji Leosa Caraxa glavne su uloge ostvarili nagrađivani glumci Adam Driver i Marion Cotillard, a osim što će otvoriti festival film Annette će se i natjecati u konkurenciji.

Film je opisan kao "vizionarski i enigmatičan", a s obzirom na to da je Carax režirao nekoliko kultnih filmova u svojoj dugoj karijeri svi imaju visoka očekivanja i od ovog filma. "Svaki film Leosa Caraxa svojevrsni je događaj za sebe. Ovaj svakako ispunjava sva očekivanja! Annette je poput dara kojem su se nadali ljubitelji kina, glazbe i kulture; film za kojim žudimo posljednjih godina", opisao ga je predsjednik Festivala Pierre Lescure.

Paralelno s objavom o otvaranju Festivala objavljen je prvi trailer za Annette čiji nam opis samo otkriva kako radnja prati stand-up komičara i suprugu pjevačicu opere koji imaju 2-godišnju kćer s posebnim darom. U ostalim ulogama su Simon Helberg, Kiko Mizuhara, Natalie Mendoza, Rebecca Dyson-Smith, Verona Verbakel i Devyn McDowell.

Filmski festival u Cannesu ove se godine neće održati u svibnju kako je to uobičajeno, već počinje 6. srpnja i trajat će do 17. srpnja, a ovogodišnji predsjednik žirija bit će Spike Lee. Annette se u kinima očekuje u redovitoj distribuciji nakon premijere u Cannesu.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti